Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrzání Ubuntu 11.10  (Přečteno 1730 krát)

TomášM

• Návštěvník
Zamrzání Ubuntu 11.10
« kdy: 17 Prosince 2011, 23:18:13 »
Dobrý den.
Mám nainstalované Ubuntu 11.10 na PC (AMD Athlon64 2800+, 2 GB Ram, grafika Nvidia Gforce 6600).
Po naběhnutí systému dochází v rozmezí minuty až 2 hodin k zamrznutí systému, přestane reagovat myš i klávesnice.  Někdy pomůže Ctrl+Alt+Backspace, ale většinou je nutný tvrdý restart.

Zkoušel jsem Ramtest, ten nenašel žádné chyby a změnu ovladačů grafické karty - pořád stejný problém.

Jak mám prosím dále postupovat, abych zjistil příčinu problému? Nemám zatím s Linuxem moc zkušeností...

Díky za odpověď

TomášM

• Návštěvník
Re:Zamrzání Ubuntu 11.10
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2011, 09:01:21 »
Ještě jedna věc, systém je v "základní instalaci", navíc jsem nainstaloval jen Chromium a Ktorrent.

Zamrzání probíhá nezávisle na použití jakéhokoliv softwaru, jednou zamrzne při brouzdání po internetu (ať už firefox či chromium), podruhé při práci s Ktorrent, pak těsně po spuštění systému po otevření souboru syslog....

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2011, 09:14:30 »
Co se od doby kdy to začalo, změnilo?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

TomášM

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Prosince 2011, 09:19:39 »
Nezměnilo se nic, jedná se o novou instalaci linuxu na čistý disk,kterou jsem provedl včera. Tento problém se objevil hned po instalaci

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
« Odpověď #4 kdy: 18 Prosince 2011, 11:43:13 »
Dobrý den.
Mám nainstalované Ubuntu 11.10 na PC (AMD Athlon64 2800+, 2 GB Ram, grafika Nvidia Gforce 6600).
Po naběhnutí systému dochází v rozmezí minuty až 2 hodin k zamrznutí systému, přestane reagovat myš i klávesnice.  Někdy pomůže Ctrl+Alt+Backspace, ale většinou je nutný tvrdý restart.

Zkoušel jsem Ramtest, ten nenašel žádné chyby a změnu ovladačů grafické karty - pořád stejný problém.

Ahoj, trochu mi to připomíná můj problém na HP 4510s s Intel komponenty. Notebook naběhne normálně ale když na něm chvíli nedělám, tak se občas (ne vždy) kousnul a musel jsem ho natvrdo restartovat. Já si myslím že za to může Compiz. Včera jsem se snažil efekty povypínat, ale v základní instalaci Ubuntu jsem nenašel žádný program pro nastavení Compizu....
Nainstaloval jsem tedy zkušební verzi Ubuntu Tweak a tam se dá pár efektů vypnout. Především jsem zakázal průhlednost Panelů Leuncher a toho horního s hodinama (nevim jak se mu říká).  ;)
 Nechci to zakřiknout, ale zatím se zdá že se situace zlepšila......
 Můžeš to zkusit taky. Zdroj pro Ubuntu tweak je tady:
https://launchpad.net/~tualatrix/+archive/next
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

TomášM

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 18 Prosince 2011, 17:32:36 »
Ahoj.
Tak jsem to vyzkoušel a zatím to doopravdy vypadá nadějně. Celé odpoledne běží systém v kuse a bez problému :)
Díky

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
« Odpověď #6 kdy: 18 Prosince 2011, 18:45:44 »
Ahoj.
Tak jsem to vyzkoušel a zatím to doopravdy vypadá nadějně. Celé odpoledne běží systém v kuse a bez problému :)
Díky
Ještě nekřič radostí. 5 minut po tom co jsem svou radu dopsal se mi nouťas totálně kousnul a to 2x za sebou  >:(
 Ale jestli to pomůže alespoň u Tebe, tak budu rád. Nezapomeň pak napsat do předmětu VYŘEŠENO.
Teda pokud to bude fungovat, samozřejmě  ;)
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

TomášM

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 18 Prosince 2011, 19:34:10 »
Radost byla taky předčasná  :(
Asi 4 hodiny běžel systém bez problému, pak se kousnul. Po restartu běžel asi minutu, teď už zase funguje....

TomášM

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Prosince 2011, 20:27:41 »
Ještě přikládám výpisy ze syslog před spadnutím, objevují se tam na posledních pár záznamech stejné věci, ale mi to nic neříká. Snad někomu ano

[příloha smazaná administrátorem]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.