Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výchozí programy Ubuntu 11.10 Gnome Shell  (Přečteno 3952 krát)

otaj

• Aktivní člen
  • *
  • Eternal Wanderer
Výchozí programy Ubuntu 11.10 Gnome Shell
« kdy: 19 Prosince 2011, 05:19:14 »
Zdravím.

Nikde jsem nenašel co s tím, už se tu s tím chvíli pářu. Jde mi o to, jak asociovat výchozí programy k určitým typům souborů ve chvíli, kdy ten program není v seznamu "Open With Other Application" (nevím, jak je český překlad, systém používám v angličtině) Konkrétně jde o soubory typu .wxm, které jsou víceméně čistý text, který je ale určen pro program wxMaxima (dalo by se říct náhrada slavné Mathematicy) Problém je v tom, že defaultně se mi chce otevírat v geditu, poté co jej chci asociovat k jinému programu, wxMaxima se v seznamu dostupných programů prostě neobjeví.

Zároveň k tomu přikládám další dotaz - je nějak možné se v tomto seznamu zbavit "kostlivců" - programů, které ve skutečnosti už neexistují v systému? Viz screen shot, konkrétně mi jde o wine, v systému jej již nemám, přesto mi výběr aplikace dělá tohle

Předem díky za pomoc

[příloha smazaná administrátorem]

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re:Výchozí programy Ubuntu 11.10 Gnome Shell
« Odpověď #1 kdy: 19 Prosince 2011, 08:06:47 »
Podle mne si musíš vxmaxima nebo jak se jmenuje najít v seznamu aplikací a asociovat, pak se Ti bude objevovat trvale. Záleží, kde ho máš nainstalován.

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
« Odpověď #2 kdy: 19 Prosince 2011, 12:49:05 »
ahoj ,mel by se ti zobrazit vedle geditu    v nastaveni systemu - systemove info - vychozi aplikace   a tam ho normalne nastavis   pak by se to  melo otvirat automaticky  prave v nem  ;)

« Poslední změna: 19 Prosince 2011, 13:00:19 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

otaj

• Aktivní člen
  • *
  • Eternal Wanderer
« Odpověď #3 kdy: 19 Prosince 2011, 15:09:25 »
A co udelat, kdyz se mi tam normalne nezobrazuje? (btw, malys, co pouzivas za tema?)

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #4 kdy: 19 Prosince 2011, 16:25:27 »
A co udelat, kdyz se mi tam normalne nezobrazuje? (btw, malys, co pouzivas za tema?)
  pouzivam sve temata viz  http://malys777.deviantart.com

zkusim tu aplikaci stahnout   a uvidim co se stim da delat..

EDIT:  tak jsem zkusil nainstalovat  wxMaxima  a  uprime taky netusim jak to nastavit kdyz se tam ta aplikace   nezobrazi a nastaveni  te aplikace taky toto neumoznuje :D
« Poslední změna: 19 Prosince 2011, 16:49:03 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D

otaj

• Aktivní člen
  • *
  • Eternal Wanderer
« Odpověď #5 kdy: 19 Prosince 2011, 18:07:55 »
Hmm, super... A nevite jeste nekdo, jak odstranit z tohohle seznamu ty "kostlivce" od wine?

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #6 kdy: 19 Prosince 2011, 18:22:35 »
Hmm, super... A nevite jeste nekdo, jak odstranit z tohohle seznamu ty "kostlivce" od wine?
na takovyhle  zbytky pouzivam BleachBit neco jako cleaner pro windows  ovsem nevim jak bude fachat v kubuntu  tam jsem ho nezkousel

a nebo prohledat  v pc ty  nazvy  a ruco promazat
Občas se nudím   ;D

otaj

• Aktivní člen
  • *
  • Eternal Wanderer
« Odpověď #7 kdy: 19 Prosince 2011, 18:24:49 »
To je Ubuntu, žádný Kubuntu (s Kde jsem si od 4ky opravdu nesedl, navíc Gnome-shell je opravdu super)

Jdu ho vyzkouset, dam vedet, co zvladnul..:)

EDIT: Tak opravdu nic nezvladnul, dokonce ani po restartu.. Začíná mě to štvát
« Poslední změna: 19 Prosince 2011, 19:27:10 od otaj »

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #8 kdy: 19 Prosince 2011, 19:45:13 »
To je Ubuntu, žádný Kubuntu (s Kde jsem si od 4ky opravdu nesedl, navíc Gnome-shell je opravdu super)

Jdu ho vyzkouset, dam vedet, co zvladnul..:)

EDIT: Tak opravdu nic nezvladnul, dokonce ani po restartu.. Začíná mě to štvát
  BleachBit     sudo  BleachBit   ?   si daval ? zaskrtat cca takhle jak mam ja na screenu

pak jedine snad ruco dohledat  ty prebytecnosti po wine a odmaznout

Občas se nudím   ;D

otaj

• Aktivní člen
  • *
  • Eternal Wanderer
« Odpověď #9 kdy: 19 Prosince 2011, 19:56:49 »
Yep, měl jsem to zaškrtaný víceméně podobně. Tím "nezvládnul téměř nic" jsem myslel jenom ty kostlivce, jinak toho samozřejmě zvládnul hodně (sestřelil něco přes 1 GB, což se dá považovat za úspěch)

Každopádně, kostlivce jsem vyřešil!

~/.local/share/applications - složka plná zbytečností od wine. (byla jenom moje, tzn kdybych byl jako jiný uživatel, tak bych je tam neměl, ale tohle jsem neměl jak zjistit, páč nemám víc účtů.)

Každopádně ve složce ~/.local se hodlám pořádně prohrabat a promazat, vypadá, že se v ní skladuje dost zbytečností.

EDIT: Tak jsem si myslel, že jsem to vyřešil - změnil jsem /etc/mime.types, /etc/gnome/default.list, /usr/share/applications/wxmaxima.desktop i ~/.local/share/applications/mimeapps.list a pořád nic, začínám být opravdu bezradný. Všechny tyhle soubory se tváří, že ten mimetype existuje, existuje k němu spustitelný odkaz a všechno, jen prostě nechápu, proč to nejede.

EDIT2: Už jsem se chtěl radovat, že jsem to vyřešil - jediný nezměněný soubor byl /usr/share/applications/mimeinfo.cache a v něm nebyla ani zmínka o text/x-wxmaxima-batch. Změnil jsem jej a... NIC!
« Poslední změna: 19 Prosince 2011, 20:38:55 od otaj »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.