Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NB: Integrovaná + dedikovaná grafika  (Přečteno 1632 krát)

RadimCep

• Návštěvník
NB: Integrovaná + dedikovaná grafika
« kdy: 20 Prosince 2011, 14:17:11 »
Dobrý den,

chci si nainstalovat Ubuntu na svůj NB, ale mám otázku ohledně grafických karet. Mám procesor i5 s integrovanou grafikou + ještě dedikovanou grafiku od ATI. Na webu HP (výrobce NB) jsem nalezl nějaké ovladače, ale chci se zeptat zda bude korektě fungovat přepínání mezi grafickými kartami nebo zda vůbec tu integrovanou rozchodím?

Děkuji za odpovědi.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:NB: Integrovaná + dedikovaná grafika
« Odpověď #1 kdy: 20 Prosince 2011, 14:31:42 »
Tuším zatím dle mé zkušenosti s jedním notebookem od HP s i5 a přídavnou grafikou ATI se mi podařilo rozchodit pouze integrovanou intel grafiku a ATI není možnost nijak zapnout. Ovladače sice stáhnou jdou ale Catalist stále hlásí že nenašel žádnou grafickou kartu ATI...

Doufám že to do příštího vydání nějak poladí pač pro nováčky je to dosti odstrašující.

Pokud ti nevadí terminál tak další informace zde.
https://help.ubuntu.com/community/HybridGraphics
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RadimCep

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2011, 15:30:38 »
Úplně nováček nejsem, ale je to už dlouho co jsem měl naposledy Ubuntu (Linux celkově), bylo to ještě na starším stolním PC, mezi tím jsem měl tři notebooky, ale Windows mě dohánějí k šílenství tak se chci k Ubuntu vrátit.

Tohle je asi jediný problém co mě zaráží a který by bylo potřeba řešit. Grafiku sice na hry nepotřebuji, ale člověk nikdy neví... (Nějaké náročnější aplikace - kdoví zda to ta Intelácká zvládne)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 20 Prosince 2011, 16:15:42 »
Intelácká šlape pod ubuntu naprosto nádherně a na práci nebo filmy je naprosto dostačující...
Pokud ale budeš chtít pařit hry a budeš se snažit rozchodit tu Nvidia tak tě to možná také dovede k šíleství.
Doporučuji nainstalovat na jinou partišnu Ubuntu a "věřím" že následující Ubuntu 12.04 už to bude mít ošetřené a do té doby budeš jen na Intel grafice.

Já už si příští Notebook budu kupovat pouze a jedině s intel grafikou. Jsem s ní spokojen.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RadimCep

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Prosince 2011, 17:27:55 »
Na hry to nechci a navíc je tam ATI grafika, tak ta třeba půjde (?).

Intelácká mi také dostačuje, i na tu jednu hru co hraju (BF2).

No každopádně to vyzkouším, díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.