Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: FF + Thunderbird (účty, záložky, maily, ...) - přenos z Ubuntu do XP  (Přečteno 1289 krát)

sunsun

• Návštěvník
Zdravím, po několikaletém spokojeném užívání UBUNTU 9.04 jsem se rozhodl přejít na vyšší verzi 11.10. Bohužel se ukázalo, že můj stařičký notebook už 11.10 nestíhá, rozhodl jsem se tedy, že ho nechám dožít na XP. Mám zazálohované složky .mozilla a .mozilla-thunderbird a ptám se, zda je mohu použít na přenos dat do XP - pokud ano, poradil by mi prosím někdo, CO konkrétně a KAM zkopírovat ? Děkuji.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re:FF + Thunderbird (účty, záložky, maily, ...) - přenos z Ubuntu do XP
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2011, 16:44:08 »
Nainstalovat obé ve windows, najít, kde jsou uvedené adresáře a překopírovat. Windows nemám ale jinak to nejde. Pak by se Ti měla data objevit v nainstalovaných aplikacích.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosince 2011, 16:48:59 »
Kamarád to takhle dělal opačně z Win na Ubuntu, prostě jen přehrál obsah adresářů a fungovalo to. Nicméně na Win nejsem, takže také neporadím, co kam přesně přijde.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

sunsun

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Prosince 2011, 16:57:39 »
Postup je mi jasný, jen ty složky se jak u FF tak u Thunderbirdu jmenují u obou OS jinak a nemohu na to přijít... :-[

sew

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Prosince 2011, 20:21:47 »
Pokiaľ si najprv nainstaloval na XP FF a Thunderbird tak v zložkách Profiles máš vytvorený nový profil a ten stačí niekam prekopírovať a zameniť za profil z linuxu. V XP je to niekde v zložke Documents and seeting/Mozilla/Firefox/Profiles je zložka so znakmi napr: b96w3abc.default a ten nahradíš zložkou z linuxu. To isté s Thunderbirdom.
Ake pouzivate rozsirenia? Existuju totiž niektoré rozšírenia priamo pre určitý systém.Potom stačí pri vypnutom FF zmazať z profilu subory extensions.* (ini,cache,rdf). FF po novém spuštění bude kontrolovať kompatibilitu verzií.
Snáď to pomôže.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.