Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomale Ubuntu  (Přečteno 1775 krát)

mepp

• Návštěvník
Pomale Ubuntu
« kdy: 27 Prosince 2011, 20:12:44 »
mám nainstalované ubuntu ne netbooku Asus 1001px (oproti standartu ma 2GB ram) sice žádnou závratnou rychlost nečekám, ale přesto je vykreslování značně pomalé. Koukal jsem na vytížení a CPU i Ram víceméně ok ( kolem 50-60 procent) Proto si myslím, že to možná budou ovladače na grafiku. Když se kouknu do Systémové Info tak u grafiky nic není.

Přehled:

Grafika:

Tento Asus ma jako grafiku Intel GMA 3150, který by měl být dle wiki http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20Intel podporován. Jak zjistim zda mi karta běží na plný výkon či zda je správně nainstalovaná? nějak se mi nepozdává, že v popisu o ní není nic napsáno přestože se jedná o integráč.

díky

Mirek

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
Re:Pomale Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2011, 20:38:11 »
Já mám Procesor Intel Core i5 (Sandy Bridge) a integrované grafické jádro Intel GMA HD 3000. Vím, že se to nedá výkonnostně srovnávat, ale mě to ukazuje tohle viz. obrázky. Intel má ovladače přímo v jádře.

[příloha smazaná administrátorem]

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2011, 04:05:15 »
V prihlasovacej obrazovke máš také ozubené kolečko nad textovým polom. Tam si vyber Unity 2D, mohlo by to značne pomôcť.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

mepp

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Prosince 2011, 14:08:19 »
To mám,

to opravdu trochu pomohlo, ale to neřeší ten problém proč ubuntu nejspíše správně nedetekuje grafku.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Prosince 2011, 15:01:34 »
Detekuje terminál
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install mesa-utils
Kód: [Vybrat]
glxinfo | grep -i opengl
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 28 Prosince 2011, 18:34:22 »
Ptal jsem se kamaráda, co měl také notebook s Atomem a doslova píše: Měl jsem stejný problém, pomalá grafika, lagy v opeře, flash vůbec ....obávám se, že je to prostě dáno Atom procesorem.

mepp

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosince 2011, 19:03:47 »
díky za nápovědu

ve výpise se nejspíše grafika ukazuje správně

otázka je proč není zobrazena v sys info. S rychlosti u atomu souhlasím, není to zázrak a ani od toho žádný neočekávám. Nicméně zkusil jsem konkurenční distra (opensuse ...) a subjektivně mi příjde rychlejší. A přitom KDE by naopak mělo být výrazně pomalejší.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 28 Prosince 2011, 23:02:25 »
Nahoď na to lubuntu alebo skús niečo ešte štíhlejšie(archbang).

mepp

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 22 Ledna 2012, 13:48:53 »
Tak jsem v rámci experimentování nahodil Kubuntu a je výrazně rychlejší. Docela mě to překvapilo, protože jsem měl vždy za to že KDE prostředí je vždy náročné.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.