Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Univerzální přístup - zvětšení  (Přečteno 1038 krát)

Petr Klim

• Návštěvník
Univerzální přístup - zvětšení
« kdy: 28 Prosince 2011, 14:28:07 »
Dobrý den,
Mám nově nainstalované vydání Ubuntu 11.10. Nemám s tímto systémem zatím žádné zkušenosti. Vzhledem k mé zrakové vadě mně v první řadě zajímala možnost zvětšení. V nastavení Univerzální přístup jsem si v položce "Dívání" zapnul zvětšení a nastavil jsem si zkratkové klávesy na zmenšení a zvětšení. S obrazovkou se ale nic neděje i když mačkám zkratku pro zvětšení i pro zmenšení. Měl jsem představu, že se bude cokoliv co je na obrazovce zvětšovat a uvidím vždy výřez obrazovky okolo myši nebo textového kurzoru. Je ale možné, že vše funguje úplně jinak a že jsem účel této funkce nepochopil. Našel jsem si v Centru software pro Ubuntu program KMag, ten funguje, ale pro mně je nedostačující. Můžete mi prosím nějak poradit?

Předem děkuji

kukide

• Aktivní člen
  • *
    • Cafescope
Re:Univerzální přístup - zvětšení
« Odpověď #1 kdy: 24 Února 2012, 19:49:16 »
tak tohle mě taky zajímá....

než jsme přešel na Unity tak funkce zvětšení fungovala naprosto skvěle (klávesa "windows" a scrolítko na myši) a teď bych to potřeboval a nikde nic najít nemůžu.

Našel jsem si na kartě "Univerzální přístup" zvětšení zapnul ho, ale pořád tam mám "Není nastavena žádná zkratka" a nikde nemůžu najít jak tuhle zkratku nastavit.

poradíte prosím...

kukide

• Aktivní člen
  • *
    • Cafescope
Re:Univerzální přístup - zvětšení
« Odpověď #2 kdy: 24 Února 2012, 20:07:35 »
 ;D ;D ;D

no nic... omlouvám se ale ptám se dřív než bych měl  ;D

takže už jsme to našel:
Zaptnete si "Manager nastavení Compizu" v něm  zapnete funkci "Enhanced Zoom Desktop".
Na mé třítlačítkové myši pak klávesové zkratky pro zoom in je <Super> klávesa a Button 4 a pro zooom out je <Super> a Button 5

A už mi to hezky při zmáčknutí klávesy Super a scrolování zoomuje a dá se i v nazoomovaném obrázku klikat. jupííí

tak snad to někomu zase pomůže

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.