Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: povolení usb ve virtualboxu  (Přečteno 2391 krát)

Honzaa90

• Návštěvník
povolení usb ve virtualboxu
« kdy: 28 Prosince 2011, 17:38:01 »
ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli víte někdo, jak zprovoznit USB ve virtualbox ose? potřebuji aby se mi načetl hardware. telefon, programovátko, osciloskop atd... předem dík za všechny nápady.
Honza

petus

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 11.10 (x86) s Gnome,Lenovo G550 :-)
http://www.chiptron.wz.cz

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:povolení usb ve virtualboxu
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2011, 17:54:22 »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Prosince 2011, 18:16:07 »
Toto jsi do terminálu zadával?
Kód: [Vybrat]
sudo usermod -G vboxusers -a uživatelské_jménouživatelské_jméno je to jméno co vidíš když otevřeš terminál před zavináčem.  ;) Nezapomeň že potom musíš restartovat počítač!

Toto jsi instaloval?
http://download.virtualbox.org/virtualbox/4.1.8/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.1.8-75467.vbox-extpack

Přídavky pro hosta jsi ve virtualním windows instaloval?
http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox#P.2BAVkA7Q-davky_pro_hosta

Až budeš mít všechno toto nainstalované tak ti USB bude chodit tak že si dole klikneš na ikonku usbéčka a vybereš si co chceš do vitualního windows připojit.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Prosince 2011, 01:31:05 »
ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli víte někdo, jak zprovoznit USB ve virtualbox ose? potřebuji aby se mi načetl hardware. telefon, programovátko, osciloskop atd... předem dík za všechny nápady.
Honza

Ve Virtualbox OSE USB zprovoznit asi nepůjde. Virtualbox OSE je v repozitářích Ubuntu pro získání podpory USB je nutno stáhnout Virtualbox, zdarma avšak pod licencí PUEL. Nebudu dávat podrobný návod, ale zkus zagooglit "Virtualbox  Ubuntu" a určitě najdeš dobré rady.

akiom

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Ledna 2012, 07:05:29 »
ahoj,
Honza

Ve Virtualbox OSE USB zprovoznit asi nepůjde. Virtualbox OSE je v repozitářích Ubuntu pro získání podpory USB je nutno stáhnout Virtualbox, zdarma avšak pod licencí PUEL. Nebudu dávat podrobný návod, ale zkus zagooglit "Virtualbox  Ubuntu" a určitě najdeš dobré rady.

Ale jde, RRadek má naprostou pravdu, musíš sebe samého přidat do skupiny uživatelů vboxusers, pak USB normálně fungují... FLASH disk, IDE disk přes USB, wifina přes USB, tiskárna, scanner....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.