Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Externí HDD  (Přečteno 1434 krát)

Mari88

• Návštěvník
Externí HDD
« kdy: 02 Ledna 2012, 10:39:03 »
Zdravím,
potřeboval bych poradit při výběru externího disku. Mám smart tv http://www.alza.cz/37-samsung-ue37d6000-d235782.htm, která je schopna přehrát film uložený na flashdisku nebo ext. hdd, proto bych chtěl disk, který má vlastní napájení (ať mi tu televizi "neshodí", když ho připojím), nejlépe mezi 500GB-1TB. Zároveň potřebuji, aby bylo možno ho zformátovat na "ntfs" nebo jiný formát, který není omezený 4GB pro jeden soubor. Můj známý má nějaký starší verbatim 320 ext. disk a ten se mi v "GParted" ukazoval jako zamčený a jeho formát změnit nešel, jelikož se v tom nevyznám, nevím, pokud to můžou dělat i jiné disky a měl bych podle toho vybírat. Zároveň, pokud by někdo náhodou věděl, byl bych rád, kdyby mi poradil, jak zjistit, pokud ta televize disk zformátovaný na ntfs rozezná nebo zda je vhodnější formát jiný.

Díky moc za rady, můžete postnout nějaké konkrétní návrhy, byl bych moc rád. ???

walish

• Návštěvník
Re:Externí HDD
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2012, 11:14:18 »
Já bych ti momentálně doporučil ještě chvíli počkat, než ceny disků zase klesnou na normální ceny.
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

Mari88

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Ledna 2012, 11:37:55 »
Nevadí mi, když si trochu připlatím. Ta televize nebyla nejlevnější a docela mě omezuje, že do ní nedostanu film větší než 4GB.  ;)

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2012, 12:00:23 »
... nebyla nejlevnější ...
Takže už ji máš. Koukni do příručky, tam bývá podpora souborových systémů popsána.
Nebo vezmi flešku, zformátuj na ntfs a vyzkoušej. Každá moderní televize ale podle mě podporu NTFS má z důvodů, které jsi sám uvedl.

Externí HDD bych doporučoval takový, který neinzeruje nějaké extra funkce (archivace, komprimace, atd.). Pak by měl fungovat víceméně každý.

Mari88

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Ledna 2012, 12:22:39 »
Tak jsem zjistil, že televize by neměla mít problém s ntfs :)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 02 Ledna 2012, 15:04:57 »
Ještě jsem v Linuxu neměl disk, kde by se ten formát na jiný systém souborů nedal vynutit, když to nebude fungovat, vždycky to jde vrátit nebo vysloveně chtěj garanci od prodejce, že na to NTFS půjde a pokud ne, že to můžeš vrátit

walish

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Ledna 2012, 17:40:54 »
Při dnešních cenách disků bych raději volil nějaké MMC, např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75500, zapojil ho do domácí sítě,přes HDMI dal do TV a byl by klid. Věci bys v pohodě tahal z PC přes jeho menu a případně si do něho můžeš dát další HDD,kde si něco nahraješ nebo připojit externí disk,flashku apod. Nenutím, jen nabízím jiné řešení, podle mě lepší ;)
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.