Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ufon-vertex vw110L  (Přečteno 4067 krát)

jcxaver

• Návštěvník
    • http://cvrk.com
ufon-vertex vw110L
« kdy: 02 Ledna 2012, 16:42:04 »
v předchozích verzích ubuntu bez problému.
Ale ne s oneiric.
Podle
http://www.abclinuxu.cz/hardware/pripojeni-na-sit/cdma-umts/vertex-vw110l
by se měla spustit instalace pomocí ZeroCD, leč neděje se. A koukám se po
/lib/udev/rules.d/61-option-modem-modeswitch.rules do /etc/udev/rules.d
ale já ten soubor prostě nemám.. a mechaniku po prvním vložení modemu nevidím a není kde spustit instalaci ovladače .. nic se neděje.

Za jakékoli užitečné nasměrování budu rád..
« Poslední změna: 02 Ledna 2012, 19:27:07 od jcxaver »
jc
--
Lenovo ThinkPad X220 i5-2520M/8GB RAM/320GB-7200, mSata Renice 120GB;Asus N501JW i7-4720HQ/16GB RAM Samsung SSD 512GB kernel  posledni, unity, ano, unity a vlevo

Rover623

Re:ufon-vertex vw110L
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2012, 18:43:04 »
Buď je na tom modemu disk s ovladači nebo není, obvykle je tam ale instalace pouze pro Windows, takže to jestli ten disk systém vidí nebo ne je celkem jedno. Na většině těchto modemů se to pokouší stejně spustit proces autorun.inf s odkazem na nějaký setup.exe, což v Linuxu stejně nejde.

Ten odkaz nefunguje a jestli jsem správně pochopil jiný návod, měl by se tento soubor vytvořit, pokud je modem připojen za studena
« Poslední změna: 02 Ledna 2012, 18:52:56 od Rover623 »

jcxaver

• Návštěvník
    • http://cvrk.com
« Odpověď #2 kdy: 02 Ledna 2012, 19:34:38 »
dík, máš pravdu, opravil jsem odkaz a prohlédl si to ZeroCD .. a jsou tam jen ovladače pro windows.

Mám ale dojem, že jsem zaslechl nějakou skazku, že by tam měly být i pro Linux.. leč nejsou. Jdu dále a více trochu poguglit ;)
jc
--
Lenovo ThinkPad X220 i5-2520M/8GB RAM/320GB-7200, mSata Renice 120GB;Asus N501JW i7-4720HQ/16GB RAM Samsung SSD 512GB kernel  posledni, unity, ano, unity a vlevo

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2012, 19:40:36 »
Není potřeba, zde je návod co s tím http://www.abclinuxu.cz/hardware/pripojeni-na-sit/cdma-umts/vertex-vw110l
Nicméně postup je stále založen na souboru 61-option-modem-modeswitch.rules který v systému není (mám i 9.10,10.04 a 10.10 a tam také není), takže se domnívám, že takový soubor se vygeneruje až po připojení modemu.

Pak je asi nutné soubor překopírovat, upravit. Modem odpojit, znovu připojit, mechaniku vysunout a nastavit připojení.

Ale hlavně se mrkni jestli máš balík usb-modeswitch, od 10.04 není standardní součástí instalace
« Poslední změna: 02 Ledna 2012, 19:42:20 od Rover623 »

Urbik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Ledna 2012, 00:43:49 »
Zdravím chtěl bych přidat pár zkušeností a rad co jsem se natrápil s ufonem třeba to někomu pomůže.
V linuxu jsem teprve začátečník takže omluvte jestli jsem třeba něco dělal zbytečně nebo se nevyjadřuji správně ale tenhle postup mi povedl "rozjet" ufona v ubuntu(vydání 10.04, jádro 2.6.32-37, pro úplnost amd64bit)

Po připojení vertexu se mi neukázalo zhola nic(prostě červená) ani mechanika ani modem, na netu jsem googlil až jsem přišel na ten usb-modeswitch nainstaloval jsem tedy, podle dalšího návodu jsem v  "/lib/udev/rules.d" zakomentoval v souboru "61-option-modem-modeswitch.rules" řádku

ATTRS{idVendor}=="05c6", ATTRS{idProduct}=="1000", RUN+="modem-modeswitch -v 0x%s{idVendor} -p 0x%s{idProduct} -t option-zerocd"

po restartu už modem pěkně modře blikal ale pořád se mi ho nedařilo připojit, odpojil jsem modem a znova připojil a pomocí příkazu dmesg jsem zjistil že je na adrese ttyACM0 ale i když jsem experimentoval s gnome-ppp nebo kppp tak nic vetšinou se to zaseklo, nebo modem neodpovídal, nebo psal "NO SESSION" a v NM jsem se vůbec nechytal nakonec jsem to zkusil znova už jenom v kppp tam jsem nastavil vše potřebné(viz. screeny) pak jsem se zkusil připojit přes kppp a nakonec v NM a ono to pomohlo ufon mi teď krásně funguje v NM. Vím že jsem to napsal trošku chaoticky ale takhle jsem rozchodil ufona a třeba to někomu pomůže pro přehlednost ještě jednotlivé kroky:

1.instalace usb-modeswitch
2.zakomentování řádky ATTRS{idVendor}=="05c6" v souboru /lib/udev/rules.d/61-option-modem-modeswitch.rules
3.pomocí příkazu dmesg zjištění na které adrese modem je
4.nastavení KPPP
 a.pro účet, vytáčené číslo *777, ověření PAP
 b.pro modem, adresu(zjistíte pomocí dmesg u mě /dev/ttyACM0, v další záložce pak vypnout čekání na vytáčecí tón
v základu kppp pak standartně jméno a heslo tedy ufon/ufon
5.Zkusit se připojit přes KPPP(nevím jestli to nutné ale píšu postup přesně jak jsem ho dělal)
6.nastavit ufona v NM
 a.vytáčené číslo *777, jméno/heslo - ufon/ufon
 b.v další záložce Nastavení PPP pak povolené metody ověřování PAP,CHAP a vše ostatní jsem vypnul (i vše v části komprese)
pak už jsem jenom zaškrtnul Připojovat automaticky a hurá na net :)

[příloha smazaná administrátorem]

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #5 kdy: 12 Ledna 2012, 08:43:23 »
Je to hezké, že to píšeš ale tenhle postup, spíš jednodušší je znám už dlouho. Neobjevuj objevené. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.