Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Co je to vmware server? [vyřešeno]  (Přečteno 3959 krát)

drat

• Aktivní člen
  • *
Co je to vmware server? [vyřešeno]
« kdy: 13 Ledna 2007, 21:49:58 »
Ahoj mam jiste hloupy dotaz ale zatim jsem nenasel prakticky zadnou uspokojivou odpoved. Mozna to bude tim ze dokud si neco neosaham tak mi nekdy nedochazi k cemu to vlastne je :). Proste znam vmware-player i vmware workstation, ale nevim k cemu je vmware server. Podle nazvu tusim ze nejaky server :D. No proste nenasla by se nejaka dobra duse ktera by mi jednoduse vysvetlila rozdil mezi player/workstation a servrem. Jak se v tom dela a jak to vubec funguje. Predem diky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2007, 21:52:57 »
Ach jo! Občas si tu připadám jako automat na vyhledávání.
http://www.vmware.com/products/server/ (první odkaz google)
http://www.abclinuxu.cz/software/system/virtualizace/vmware-server (první český odkaz)

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2007, 21:57:27 »
Ja bohuzel s tech velmi obecnych kecu nevim o co se vlastne jedna. Obe stranky jsem videl, ale vzdy jen technologie na virtualizaci. To je i player a workstation. Me by zajimal prave ten hacek v tom nazvu server. Asi si to budu muset nainstalovat a odzkouset. Zvazuju ze bych to vymenil za player ktery ted pouzivam. Ale casove nejak kvuli skole zrovna nemam moc chut poustet se do pul denni instalace a testovani neceho noveho kdyz nevim jestli to bude mit nejaky prinos. I kdyz co jsem koukal na download page tak to asi nebude tak strohe jak player.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2007, 23:05:45 »
jo ..virtualizacia :) pod vmware dokazes rozbehnut virtualnu masinku ..a pouzivat ju..

a ted ... player len prehrava..a nevie vytvarat virtualne masinky :))
server. ..je take..uloziste viac tych masiniek..a su pristupne zo siete ;) ..takze.. nepapa ti to procak na tvojom stroji, ale na servri.. tento server si mozes pustit aj lokalne...a prihlasis sa nan cez konzolu (vmware) .. a pouzivas to tak, ako keby si mal vmware wokrstation
a workstation.. .je to vlastne to iste, co server..len pre jedneho usera ;) ..jednoduchsie sa to instaluje, je to za prachy .. a ma nejake pokrocile moznosti vo vytvarani screenshotov ...

ja osobne pozuivam vmware server na booku....pod nim mam wokna.. a pouzivam ich koli IE (ked sa najde nejake blbe zariadenie s web interface, na ktory sa neviem dostat z linuxu) a koli ActiveDirectory ....  ..
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 13 Ledna 2007, 23:13:08 »
Aaaaaaaaaaaaaha. Dobra uznavam ze tohle me mohlo napadnout hned. Dik za odpoved. S tim si urco zkusim vyhrat vypada to velice zajimave.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.