Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: sekání filmů  (Přečteno 2536 krát)

Majared

• Návštěvník
sekání filmů
« kdy: 05 Ledna 2012, 16:53:20 »
Ahoj všichni, nejsem zrovna nejzdatnější systémák a tak prosím o laickou radu. Mám ubuntu 11.04 na NB Toshiba 305. Vše víceméně valí v pohodě a nemůžu si stěžovat až na zatraceně nepříjemné sekání filmů při přehrávání a je jedno jestli VLC playerem nebo Totemem nebo čímkoli jiným. Prostě se v různých fázích zpočátku třeba po 5minutách nebo i po 20vteřinách a pak zase chvíli nic a pak po nějaký tý minutce se zase zasekne a musím třeba zšmrdlat na touchpedu nebo zmáčknout nějakou klávesu nebo něco prostě se ho dotknout (asi je mu smutno a chce se mazlit :-) a film se zase rozběhne, ale je to votravný)). Nevíte někdo prosím co s tím? A jak zkontrolovat jestli třeba neodchází disk nebo tak něco? Děkuji za rady. Případně pokud víte kde se to řešilo a nechcete se tím zabývat tak děkuji i za odkaz.

Jo ještě nic jsem při instalaci neměnil a nic neupravoval (to neumím) a vše proběhlo standardně. V NB je grafika integrovaná Intel nějakej *censored* :-), ale na starší verzi ubuntu to valilo v pohodě, efekty mi jdou všechno gut :-)
« Poslední změna: 05 Ledna 2012, 16:55:05 od Majared »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:sekání filmů
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2012, 07:59:09 »
Vyzkoušej film spustit z flešky.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2012, 09:28:19 »
Díky za tip, z flešky jsem to ještě nezkoušel, zkoušel jsem to zpřes usb z ext hdd a to je zase sekačka. Včera jsem dokonce ze zoufalství povýšil systém na 11.10 a v domění třeba že budou lepší ovladače grafiky nebo novější vlc jsem myslel že tomu pomůžu, ale bohužel zase se to seká. Ještě mě napadá, že o víkendu až budu mít čas tam fláknu zpět 10.04 na těch to nedělalo a uvidíme. Jinak mě totiž nic nenapadá. Problém začal s verzí ubunta 11.04

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2012, 10:57:46 »
až budu mít čas tam fláknu zpět 10.04 na těch to nedělalo a uvidíme.

10.04 doporučuji i z jiných důvodů.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2012, 11:44:22 »
Já bych řekl, že to má na svědomí Compiz, zkus ho vypnout, tedy přepnout na Unity 2D

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2012, 12:41:32 »
Hmmmm, tak tím to není. Když to nahodím ve 2D, tak se mi sekli simsonovi hned po 20 vteřinách (i když to může být náhoda). Každopádně včera večer i teď tu jedna změna po instalaci na v. 11.10 je, ale k horšímu. Předtím, když jsem zašmrdlal na touchpadu tak se film zase v pohodě rozběhl, ale teď se už rozběhne bez zvuku.

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2012, 14:14:21 »
A nevíte někdo jak třeba zkontrolovat HDD nebo řadiče nebo tak něco ať to kdyžtak můžu hodit na reklamaci?

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 06 Ledna 2012, 16:59:39 »
Disk můžeš překontrolovat přes Diskový nástroj, surface test můžeš udělat z LiveCD za pomoci příkazu
Kód: [Vybrat]
fsck.ext4 -c /dev/sdax kdy x je číslo oddílu který chceš zkontrolovat.

Nakonec můžeš zkusit udělat MemTest, buď za pomoci LiveCD nebo podrž při spuštění počítače SHIFT a z nabídky vyber MemTest

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Ledna 2012, 09:04:54 »
Tak nevííím, paměť je OK (testoval jsem 8x), disk je taky OK, doinstaloval jsem ze zdrojů medibuntu různé podpory nejrůznějších kodeků a nic. Dneska ještě zkusím přeinstalovat 11.10 na 10.04 a jestli to na nich půjde tak tam asi dám po dvou letech zpátky widle :-(, protože není normální kůli tomu aby PC dokázalo přehrát film ponižovat systém o dvě verze. Ještě možná mu vnutit nějakej jinej ovladač grafiky, ale to nevím jak? A jestli neudělám víc škody než užitku. Zkuste prosím ještě někdo nějakej tip?

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 09 Ledna 2012, 11:44:16 »
Dej sem výpis
Kód: [Vybrat]
lspci ať víme co je to za grafiku

Jinak se můžeš podívat sem https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates a přidat si tohle PPA do systému a aktualizovat, mělo by ti to přidat novější ovladač
« Poslední změna: 09 Ledna 2012, 11:49:32 od Rover623 »

compaq

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 10 Ledna 2012, 08:08:53 »
Jsou filmy prověřené na index?
Sekají se všechny?
Nesekají se jinde?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.