Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kompilace a ladění programů v Lazarusu  (Přečteno 2225 krát)

rapikk

• Návštěvník
Kompilace a ladění programů v Lazarusu
« kdy: 05 Ledna 2012, 21:00:03 »
Dobrý den,
začínám se učit programovat a přešel jsem z Delphi(windows) na Lazarus v09.28.2-12, mám Kubuntu 11.04.
Podle návodu na ubuntu wiki jsem program zkompiloval a vytvořil jsem už několik jednoduchých programů.

Problém nastal ve chvíli, kdy jsem z prosředí Lazaru otevřel projekt, na kterém jsem již nějakou dobu nepracoval(projekt, který se nespustil automaticky se startem lazaru)

Projekt se klasicky otevřel, mohl jsem editovat zdrojový kód i formulář, jen při stisknutí tlačítka "kompilace" se program přeloží. zobrazí se "ladění", ale program se nespustí. Lazarus nevypisuje žádnou chybu, tváří se "jakoby nic".

Zkoušel jsem Lazarus přeinstalovat i překompilovat, ale stále stejný stav.
Jsem začátečník -programátor, i uživatel linuxu  :)

Děkuji za všechny rady a nápady.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Kompilace a ladění programů v Lazarusu
« Odpověď #1 kdy: 05 Ledna 2012, 21:01:12 »
Nebude to tým, čo si tam napísal? ;D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

rapikk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2012, 15:31:19 »
Programoval jsem jen velmi jednoduchou kalkulačku:D
myslím si, že se jedná jen o špatné nastavení lazaru nebo nějaký bug. Nejsem si vědom, že bych dělal něco špatně.
Zkoušel jsem dnes nainstalovat jinou verzi lazaru na jiný PC s Windows XP a problém se opakuje. Zobrazí se "ladění..." ale samotné okno  vytvořeného programu ne....:(

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2012, 16:29:59 »
A inak ti to funguje? Myslím s iným kódom.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

rapikk

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Ledna 2012, 18:41:32 »
Ne nefunguje, problém je asi někde jinde než v kódu.
Zkoušel jsem spustit několik jiných prográmků a bezvýsledně. Pokud vytvořím nový projekt, nebo v tom pracuji a rozdělaný projekt se sám otevře při staru tak vše pracuje jak má. Pokud dám "Otevřít" a vyberu libovolný soubor tak se sice zobrazí, můžu ho upravovat, ale opět se sekne na "Ladění" a compilovaný program se nespustí :(:(:(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.