Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace NVIDIA driveru - zarputile hlásí spuštěný X-server  (Přečteno 1213 krát)

wililibald1

• Návštěvník
Dnes jsem dal aktualizovat systém (Mythbuntu) a jako po každé instalaci nového jádra jsem chtěl přeinstalovat nesvobodný driver NVIDIA. Sice skoro ničemu nerozumím, ale instalaci ovladače jsem dělal stejným způsobem už několikrát a úspěšně. Tentokrát ovšem instalační program ovladače trvá na tom, že je stále spuštěný X-server a odmítá se dokončit. Zkoušel jsem jak nejaktuálnější ovladač, tak ten poslední, s kterým to fungovalo.

Odzkoušeny všechny dostupné návody a věci typu "service gdm stop", "killall gdm", "init 3",  "/etc/init.d/gdm stop"

Hledám někoho se stejným problémem a znalostí věci. Připomínám stav vědomostí, kdy jsem to několikrát už úspěšně mechanicky zvládl, ale třeba ověřovat zda X -server opravdu běží je nad moje schopnosti. Případné odkazy na návody instalace NVIDIA mi nepomohou, mám je 10x prozkoumané. Děkuji.       

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Instalace NVIDIA driveru - zarputile hlásí spuštěný X-server
« Odpověď #1 kdy: 08 Ledna 2012, 16:08:38 »
Instaluješ ten z Ovladačů hardwaru, nebo sis stáhl ofic. z webu nvidie? V obou případech je dobré nainstalovat novější jádro, restartovat a teprve potom instalovat ovladač (při ruční instalaci v recovery).
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

wililibald1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Ledna 2012, 16:18:38 »
Ze stránek NVIDIA.

Postup byl vždy zhruba (stručně):
1) Nechal jsem proběhnout správce aktualizací
2) restarovat
3) Systém naběhl v LOW graphic mode
4) CTRL + ALT + F1
5) "GDM stop"
6) "purge remove nvidia"
7) restart
8) opět do konzole a zastavit X-server
9) spustit soubor driveru
10) restart a grafika OK
Naposledy jsem musel jseště dodat nějaké řádky do "blacklist.conf", ale to bylo kvůli chybě jiného druhu. A také mi nefungoval poslední ovladač a musel jsem se vracet na poslední funkční verzi. Ale to byly tak všechny problémy, co jsem s tím kdy měl.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 08 Ledna 2012, 16:29:00 »
Muj postup ktery nezklamal:
1) Aktualizace
2) Restart do recovery mode (po/pri zobrazeni loga biosu drzet shift)
3) Po nabootovani v textovem rezimu vybrat rootovske sezeni (uplne dole)
4) Nainstalovat ovladac (starsi verzi si sam odstrani)
4a) Pokud ke konci vyhodi hlasku ve smyslu "libglx.so is not a symbolic link"; spustit instalaci jeste jednou
5) restart ("shutdown -r now")
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

wililibald1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Ledna 2012, 16:40:29 »
 :) :) :) Díky moc...100% úspěch...doma už mne chtěli lynčovat, běží na tom všechny televize, data a přístup na net... ;) 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.