Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problemy s Audigy 2 ZS  (Přečteno 1164 krát)

george65

• Návštěvník
problemy s Audigy 2 ZS
« kdy: 13 Ledna 2012, 23:15:11 »
Ahoj, mam Audigy 2ZS a Kubuntu 11.10, vcelku jednodusse jsem ji zprovoznil ale mam jeden zajimavy problem se kterym si absolutne nevim rady:
nehraji basy, mam repro 5.1 v nastaveni vse jak ma byt, ta zvlastnost je v tom ze kdyz hraje  napr. pisnicka (subwoofer nejde) a ja nastaveni prepnu napr. na 2.1 a pak zpatky na 5.1 repro hraje nadherne na vsechny kanaly vcetne subwooferu, ale jen dokud prehravani neskonci nebo nepreskoci na dalsi pisnicku/film atd.. pak automaticky zase spatny zvuk bez basu
absolutne tomuto chovani nerozumim tak budu vdecny za kazdou radu, diky moc
Lenovo ThinkPad e42O - Ubuntu 11.04

Rover623

Re:problemy s Audigy 2 ZS
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2012, 02:31:04 »
Zkoušel jsi editovat alsa-base.conf a přidat vynucovací parametr pro tuhle kartu. Návod je tady http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=314383

george65

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2012, 12:12:33 »
no navod jsem si procetl ale moc moudry z toho nejsem, pokud jsem to spravne pochopil tak tam vsichni resi integrovane karty intel v noteboocich a nastavuji jejich konkretni modely podle vyrobce notebooku, nevim jak to aplikovat na muj problem..
kazdopadne zatim jsem to vyresil dost neelegantne - jedu pouze na stereo vystup který posilam do vsech repro soucasne. u hudby to nevadi u filmu trochu takze stejne bych rad aby to fungovalo na 5.1 jak ma ale jako docasny reseni dobry
Lenovo ThinkPad e42O - Ubuntu 11.04

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2012, 12:15:13 »
Prostě zkus za to snd_hda atd. doplnit parametr audigy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.