Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu - nefunkcnost zvuku u her a teamspeak  (Přečteno 6745 krát)

Kuna

• Návštěvník
Ubuntu - nefunkcnost zvuku u her a teamspeak
« kdy: 14 Ledna 2007, 12:08:05 »
Mam jeden celkem zavazny problem. Kdyz mam spusteny jakykoliv program pouzivajici zvukovku (teamspeak, hry, xmms, mplayer atd.) tak v jinych aplikacich nejde zvuk. Napr. kdyz pustim teamspeak a pustim xmms tak se mi napise, ze zvukova karta je pouzivana?????? Nevite nekdo jak na to? Zvukovka klasicka AC97 na desce.
« Poslední změna: 08 Prosince 2007, 14:17:49 od Anna Taliánová »
I'm ahead, I'm a man, I'm the first mammal to wear pants, I'm at peace with my lust,I can kill 'cause in God I trust.
It's evolution.

Onygzzz

• Návštěvník
UBUNTU-nefunkcnost zvuku u her, kdyz je spusteny teamspeak
« Odpověď #1 kdy: 16 Ledna 2007, 00:01:30 »
Citace: Kuna
Mam jeden celkem zavazny problem. Kdyz mam pusteny jakykoliv program pouzivajici zvukovku (teamspeak, hry, xmms, mplayer atd.) tak v jinych aplikacich nejde zvuk. napr. kdyz pustim teamspeak a pustim xmms tak se mi napise, ze zvukova karta je pouzivana?????? Nevite nekdo jak na to? Zvukovka klasicka AC97 na desce.
Mám ten stejnej problém:( A celkem mě to štve...nemůžu hrát týmovky s klukama:(

ped

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Ledna 2007, 03:22:35 »
tady vypada ze je docela rozumne popsane co v linuxu s teamspeak jde udelat a co ne... ale nechce se mi to studovat a ja sam jsem na tohle zatim nenarazil (nehraju hry), takze nepomuzu.

http://www.linux-gamers.net/modules/wiwimod/index.php?page=HOWTO+Sound

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Ledna 2007, 19:16:59 »
Citace: ped
tady vypada ze je docela rozumne popsane co v linuxu s teamspeak jde udelat a co ne... ale nechce se mi to studovat a ja sam jsem na tohle zatim nenarazil (nehraju hry), takze nepomuzu.

Ano....dobrá linka....já to včera googlil a našel jsem, že je potřeba říct tý který aplikaci (hře), že používá jenom výstup zvukovýho zařízení, tím pádem je možný, aby jely obě aplikace...když si myslí, že i hra potřebzuje vstup (a jelikož je asi jenom jeden), tak u oné hry zvukovku vypne uplně, protože už ji používá TS...tady se o tom píše:

Now you have to tell some games to use the playback only device (take this list as an example):

echo "quake3.bin 0 0 direct">/proc/asound/card0/pcm1p/oss
echo "quake3.x86 0 0 direct">/proc/asound/card0/pcm1p/oss
echo "quake3-smp 0 0 direct">/proc/asound/card0/pcm1p/oss
echo "wolfsp.x86 0 0 direct">/proc/asound/card0/pcm1p/oss
echo "wolf.x86 0 0 direct">/proc/asound/card0/pcm1p/oss
echo "et.x86 0 0 direct">/proc/asound/card0/pcm1p/oss

Nicméně ten příkaz pro et.x86 jsem včera zadával, ale byly problémy s právama....tak jsem to zkoušel přes root terminal, tam to sice schroustlo, ale změna žádná...pořád je to nefunkční....takže si jdu projít celý ten link postnutý pedem a jestli se zadaří, tak pisnu.

Dík

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Ledna 2007, 21:29:51 »
mam podobny problem ale ne se hrama i kdyz se to tyka celeho systemu, tedy i her

pokud mam pusteny skype nebo cokoli co aktivne pouziva zvuk, xmms atd ... , nejde mi zvuk nikde jinde, system zahlasi chybu zvukoveho vystupu taky nevim co s tm, proste multitasking zvuku se nekona ...

mam nastaveno OSS zvukovy vystup, na ALSA mi to nebere mikrofon :-( (zvukovka Intel na desce , stroj IBM)
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Ledna 2007, 23:02:03 »
Citace: JanalTom
mam podobny problem ale ne se hrama i kdyz se to tyka celeho systemu, tedy i her

pokud mam pusteny skype nebo cokoli co aktivne pouziva zvuk, xmms atd ... , nejde mi zvuk nikde jinde, system zahlasi chybu zvukoveho vystupu taky nevim co s tm, proste multitasking zvuku se nekona ...

mam nastaveno OSS zvukovy vystup, na ALSA mi to nebere mikrofon :-( (zvukovka Intel na desce , stroj IBM)
:( To mě to ani nepípne o nějaké chybě...prostě jedna aplikace mlčí a hotovo...nicméně u mě je to problém pouze u hry True Combat....jinak to jde....

Kuna

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Ledna 2007, 20:09:29 »
tak nevim, to mate vsichni co jste na foru tento problem a nikdo jste ho neresil? Jak jsem tak koukal, tak je tu dost lidi, co se v linuxech vyznaj a nevedi nic? vazne bych potreboval poradit, jsem zacatecnik a takove veci jsou pro me dost dulezite.
I'm ahead, I'm a man, I'm the first mammal to wear pants, I'm at peace with my lust,I can kill 'cause in God I trust.
It's evolution.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 24 Ledna 2007, 22:16:49 »
Kuna: Obávám se, že problém je v použití ovladače OSS pro zvuk v TS2. Ten neumožňuje spouštět víc zdrojů zvuku. Také mi TS nefunguje v Linuxu. Spustím ho, naloguju, ale nic neslyším a mám přeškrtlí mikrofon.
Víc bohužel nevím.

Janatolm: Nastavte ALSA, hejbejte s hlasitostma. Já to tak na ICH6 čipu mikrák  rozchodil. I když nevím jak. :)

Onygzzz: TC:E hraju (teda hrával, dokud to nepadalo) se zapnutým Amarokem. Taktéž zvolte ALSA ovladače, pokud nejsou.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 25 Ledna 2007, 13:21:43 »
Citace: milhouse
Kuna: Obávám se, že problém je v použití ovladače OSS pro zvuk v TS2. Ten neumožňuje spouštět víc zdrojů zvuku. Také mi TS nefunguje v Linuxu. Spustím ho, naloguju, ale nic neslyším a mám přeškrtlí mikrofon.
Víc bohužel nevím.

Janatolm: Nastavte ALSA, hejbejte s hlasitostma. Já to tak na ICH6 čipu mikrák  rozchodil. I když nevím jak. :)

Onygzzz: TC:E hraju (teda hrával, dokud to nepadalo) se zapnutým Amarokem. Taktéž zvolte ALSA ovladače, pokud nejsou.
Kde mám zvolit Alsu?

Mimochodem TS společně s hrami rozchodit jde..tady je návod:

Bohužel pro člověka, který s linuxem začíná je to dost nadlidský úkol:(

Ještě dodatek....mě TS2 samostatně funguje bez problémů...problém je pouze ten, že když běží TS2, tak nejede zvuk odnikud jinud:(

Kuna

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Ledna 2007, 19:25:58 »
Citace: Onygzzz
Ještě dodatek....mě TS2 samostatně funguje bez problémů...problém je pouze ten, že když běží TS2, tak nejede zvuk odnikud jinud:(
Presne, problem to neni jen u TS, ale u vseho. Pokud si pustim hudbu v xmms, nefunguje mi zvuk u videa, her, atd.
Kamarad od vedle pouziva gentoo a tento problem nema. Je nas tu na vesnice jenom 6 linuxaru a par dalsich co ho pouzivaji okrajove, vetsinou si nejak poradime, dohledame, ale tady jsem v koncich.
It's evolution.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 26 Ledna 2007, 07:14:11 »
Jenom 6 Linuxařů?  Hmm, tak to já jsme na vesnici asi sám. A to máme téměř 1000 obyvatel...
V Xmms si nastavte alsa, pokud tek nemáte. A software mixování.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

zer01

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 10 Září 2007, 19:01:17 »
chlapci taky mam stejny problem se zvukem, ale opravdu nikde neni nikdo kdo by nasel reseni?

MUJ PROBLEM: Zdravim vsechny, ja mam uplne stejny problem, ktery mam od nainstalovani ubuntu na notebook HP Compaq nx8220, pouzivam alsu, jen s prohlizeci a skypem, pokud otevru Operu(kterou hojne pouzivam), skype nebo mozillu a pak si chci prehrat nejaky mp3 nebo film, zvuk je zabran prohlizeci, pokud ale prohlizec zavru tak pak to samozrejmne jede, jede mi jak xmms tak i mplayer zaroven, nebo to staci spustit v opacnem pripade, kdo kdrive ke zvukovce prijde ten ji ovlada, ale jeslti to je tim, ze to nema HW mixovani tak je to v pytli a mrzi me to, protoze prepinat porad xmms s operou a jeste k tomu kdyz chcete byt online se skype tak je to docela neprijemne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.