Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu ve Windows XP  (Přečteno 1039 krát)

cvach2

• Návštěvník
Instalace Ubuntu ve Windows XP
« kdy: 16 Ledna 2012, 17:21:31 »
Zdravím.
Po přeinstalaci Windows XP a nainstalování Ubuntu 11.10 ve Windows mi po vybrání systému po kliknutí na Ubuntu naběhne hláška couldn´t read file.(soubor nejde přečíst)  Neinstaluji takto Ubuntu poprvé, vždycky to běhalo v pohodě. Nedělá to hned po instalaci, dělá to až po prvním, nebo druhém vypnutí Ubuntu. Několikrát jsem oba systémy přeinstaloval, pořád stejný problém. Zkusil jsem instalaci vedle Windows a dělá to samé. Když dám samotnou instalaci Ubuntu, tak ho 3x zapnu , vypnu, OK a napočtvrté nic. Zkušel jsem starši verze Ubuntu, Kubuntu a pořád to samé. Všechno funguje v pohodě, ale nesmím počítač vypnout. :-[ Co dělám špatně?
« Poslední změna: 16 Ledna 2012, 17:33:21 od cvach2 »

cvach2

• Návštěvník
Re:Instalace Ubuntu ve Windows XP
« Odpověď #1 kdy: 16 Ledna 2012, 17:41:50 »
Než jsem sesmolil tenhle dotaz, tak PC asi malinko vychladlo teď jsem ho zapl a Ubuntu normálně naběhlo. To mě přivádí na myšlenku, jestli to nebude spíše HW problém, než SW. Mimochodem dvakrát mi instalace zkolabovala, napsalo to bla, bla že je buď špatný HDD a nebo taky, že mám počítač odnést do chladnějšího prostředí. Ve Windousích jsem všechno zkontroloval, disk je OK a teplota taky. Tak už nevím.

cvach2

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Ledna 2012, 18:19:22 »
Udělal jsem test na smartmontools o OK

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Ledna 2012, 08:49:51 »
Přesto co píšeš bych zkusil řádně vyčistit stroj od prachu a nečistot. Ideální je stlačeným vzduchem (ne vysávat) všechny kanály, vrtule a žebrování. Pokud to budeš dělat opatrně a důsledně, tak tomu vyčistěním nemůžeš ublížit a pak se uvidí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.