Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Preinštalovanie dualboot  (Přečteno 1102 krát)

mlimlo

• Návštěvník
Preinštalovanie dualboot
« kdy: 22 Ledna 2012, 10:08:11 »
Dobrý deň, prosím o radu a zhovievavosť, som bfu...témy vo fórume sú žiaľ len podobné.
Mám fyzicky 2 HDD, 80GB s C:Win a druhý 300GB plný dát.
Cez XP, ktoré mi často padalo, som si natiahol Ubuntu 11.04, to mi občas zamrzalo...
Preinštaloval som XP a rozdelil na C: s Win a E:, kam som chcel dať samostatné Ubuntu 11.10 z CD.
Žiadne ďaľšie delenie som nerobil. Inštalácia prebiehala až do momentu, keď mi vyhodilo hlásenie:
"Nie je určený žiaden koreňový súborový systém.Spravte to z menu rozdeľovania".
Ako tomu pomôcť?
 Ďakujem
« Poslední změna: 22 Ledna 2012, 17:26:32 od mlimlo »

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re:Preinštalovanie dualboot
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2012, 10:21:29 »
Máš špatné rozdělení disku, jak chceš instalovat linux na C či cosi jiného, nehledě zřejmě i formátování. Co kdybys napřed něco přečetl a pak konal o ptaní nemluvě.

Jana

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2012, 11:14:13 »
Zřejmě při rozdělování disku jsi tam nezadal v kořenovým souborovým systému přípojný bod např. "/" bez uvozovek. Zkus to tu trochu prostudovat. http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD#Krok_4.3_-_ru.2BAQ0-n.2BAO0_rozd.2BARs-len.2BAO0_disku

Kdyby si po instalaci XP nerozděloval disk C na C+E a dal nainstalovat ubuntu vedle Windows, instalačka by si rozdělení a vše ostatní udělala sama.  :)
Ubuntu 24.04 LTS 64bit

mlimlo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Ledna 2012, 12:15:25 »
Janka, ďakujem za inteligentnú odpoveď...

mlimlo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Ledna 2012, 17:04:51 »
Janka, ďakujem za inteligentnú odpoveď...
Ešte raz Ti ďakujem, všetko je nainštalované ako z veľkej knihy a obidva OS šlapú na 100% a to len vďaka tomu, že si neohrdla nosom nad hlupákom  :-*

mlimlo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Ledna 2012, 17:25:23 »
Zřejmě při rozdělování disku jsi tam nezadal v kořenovým souborovým systému přípojný bod např. "/" bez uvozovek. Zkus to tu trochu prostudovat. http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD#Krok_4.3_-_ru.2BAQ0-n.2BAO0_rozd.2BARs-len.2BAO0_disku

Kdyby si po instalaci XP nerozděloval disk C na C+E a dal nainstalovat ubuntu vedle Windows, instalačka by si rozdělení a vše ostatní udělala sama.  :)
..pre úplnosť: naozaj chýbal prípojný bod a pritom som hned rozdelil E: -sdb2 na systémovú časť,swap aj home, v XP je E: už teraz neviditeľné...takže pohodička  8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.