Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 6.10 - problém při bootování  (Přečteno 1993 krát)

R4de

• Návštěvník
Kubuntu 6.10 - problém při bootování
« kdy: 14 Ledna 2007, 15:53:45 »
Ahoj mám tento problém. Nainstaloval jsem kubuntu... všechno proběhlo ok, ale když chci nabootovat, tak se proces zastaví v tomto bodě a dál už se nic neděje... akorát tam jde psát (viz přiložený obrázek) - http://csl.old-cans.com/ss/KubuntuBootError.jpg

Nevíte někdo co s tím?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2007, 16:12:18 »
Citace: R4de
Nevíte někdo co s tím?
Víme a není to žádná chyba, to co máte pře sebou je pravé, nefalšované textové prostředí linuxu.
Po spuštění pc se vám objeví nabídka zavaděče systému (GRUBu) a podle toho, co se spustilo bych usuzoval, že jste zvolil druhou možnost (recovery mode), zvolte tedy první, která spustí grafické prostředí.

R4de

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2007, 16:20:34 »
tohle mode jsem pustil čistě z jednoho důvodu a to z toho, abych viděl v kerým bodu se to kousne... resp. co tomu vadí... když dám totiž normální grafický boot tak se mi to kousne zhruba v polovině... a jak tak sleduju tak text režim de ok... nicméně grafickej ne... prostě to v něm nenajede :(

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2007, 16:25:14 »
Napište, jaký máte hardware (hlavně grafická karta).
Po nabootování do textového režimu napište "startx" (bez uvozovek) - to by mělo spustit graf. prostředí (případně vyhodit nějaké ty chyby).

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 14 Ledna 2007, 16:46:05 »
Podle mě je problém s grafickou kartou. Vyhoďte nám sem co se stane při tom startx + harware, který používáte + by možná i nevadilo rovnou výpis ze souboru /etc/X11/xorg.conf
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

R4de

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 14 Ledna 2007, 16:57:16 »
to jsem blázen.... ted jsem to zkusil asi po 8mé a jede to tak, jak má... docela to nechapu, ale tak jsem moc rad, ze uz to jede :))

jinak ten vas servis je dost rychlej... kvituju :)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 14 Ledna 2007, 17:00:55 »
Tak hlavně, že to jede... ubuntu je super.... a tak se snažíme ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.