Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HUD  (Přečteno 2674 krát)

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
HUD
« kdy: 25 Ledna 2012, 19:07:09 »
Tak co říkáte na tuto novinku a její případné zařazení přímo do LTS verze? Můj názor je pozitivní, i když jsem stále ještě nezkoušel...
Více info zde: http://www.markshuttleworth.com/archives/939
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re:HUD
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2012, 20:18:11 »
No nevím, je to přesně to, co mi na Unity ukrutně překáží - zatímco jsem předtím udělal dva kliky a měl jsem požadovanou aplikaci, musím teď složitě přesunovat ruku na klávesnici a přemýšlet, jakže se to vlastně v systému jmenuje ...

Připadá mi, že to, co šlo udělat jedním druhým klikem, musí se teď doplňovat o vyťukání několika písmen.
Jediné, kde to má smysl je logický předvoj pro hlasové ovládání, ale dovedete si představit 10 lidí v kupé, jak se snaží ovládát svůj PC?
« Poslední změna: 25 Ledna 2012, 20:20:47 od Petr Merlin Vaněček »
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2012, 20:50:18 »
Mám to nainstalované a zatím to funguje docela podivně (hledá to všude možně, jen ne v nabídce okna, které mám právě otevřené).

KAždopádně to ale nenahrazuje nabídku okna -- ta je pořád tam, kde je, HUD se zobrazí po stisknutí Altu.

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Ledna 2012, 13:18:12 »
Musím říci, že jse si po negativních zkušenostech s 11.10 nainstaloval 12.04 včetně GS a Kubuntu a GS jde zatím perfektně. U Kubuntu padají některé programy ale to se asi časem spraví. Rozhodně lepší start než 11.10. :)

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Března 2012, 17:56:36 »
Citace
No nevím, je to přesně to, co mi na Unity ukrutně překáží - zatímco jsem předtím udělal dva kliky a měl jsem požadovanou aplikaci, musím teď složitě přesunovat ruku na klávesnici a přemýšlet, jakže se to vlastně v systému jmenuje ...

Připadá mi, že to, co šlo udělat jedním druhým klikem, musí se teď doplňovat o vyťukání několika písmen.
Jediné, kde to má smysl je logický předvoj pro hlasové ovládání, ale dovedete si představit 10 lidí v kupé, jak se snaží ovládát svůj PC?
S tímto naprosto souhlasím, že když nevím jak se aplikace jmenuje tak se musím proklikávat a to mě moc netěší.
Věřím, že se to do budoucna změní k lepšímu. Na procházení nainstalovaných aplikací bylo lepší gnome2... I když v unity jdou filtrovat výsledky tak to není ono.
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

Citrisin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 16 Března 2012, 00:11:06 »
Tak co říkáte na tuto novinku a její případné zařazení přímo do LTS verze? Můj názor je pozitivní, i když jsem stále ještě nezkoušel...
Více info zde: http://www.markshuttleworth.com/archives/939
Přijde mi to schizofrenní. Stejně jako třeba v KDE u spouštěče lancelot, který umožňuje napsáním příkazu do vyhledávání vypnout počítač, přitom je v něm tlačítko vypnout. Mnoho věcí s klávesnicí udělám rychleji, toto a výše zmíněná věcička asi moc výhod nepřinese, myš je rychlejší a dá se ovládat jen jednou rukou (rychlé psaní jen oběma).
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 23 Června 2012, 01:00:42 »
U mě jednoznačné. K ničemu. Nefunkční přesně tak, jak je uvedeno výše. Vyhledává v nabídce programů, ale mě zajímá nabídka aplikace. Kulové. Jak se to dá dát pryč? Vím, že myslím Ubuntu Tweak nebo něco podobného to "technicky" zlikviduje, jenže v procesech hud pořád je...

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 04 Července 2012, 04:04:43 »
Nakonec jsem HUD zlikvidoval tak, že jsem ho prostě - přejmenoval...  a je po starostech.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.