Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze nainstalovat kodeky....hapr se závislostma [vyřešeno]  (Přečteno 1836 krát)

Onygzzz

• Návštěvník
Zdravím...naisntalil sem dneska místo 6.06 6.10 s tím, že všechno nastavím během chvilky a prd:( Při pokusu nainstalovat například nesvobodné multimediální kodeky, tak mi to vyhazuje u některých balíčků pořád nějakou chybu se závislostma...dělám to přes Synaptic....například při pokusu o nainstalení balíčku libxine-main1:

libxine-main1:
 Závisí na: libxine1  but it is not installable

při instalaci gstreamer0.10-plugins-bad:

gstreamer0.10-plugins-bad:
 Závisí na: libgsm1 (>=1.0.10) but it is not installable
 Závisí na: libmpcdec3  but it is not installable
 Závisí na:  libswfdec0.3 ale jde o balíček který nelze nainstalovat

Podobný problém mi to vyhazovalo při pokusu nainstalovat Flash plugin pro mozillu z terminálu:( Přitom včera jsem to vše instaloval na 6.06 a bez problémů.

Jinak nechal sem si udělat kompletní update hned po instalaci...nechal sem zaplé jenom ty kritické a doporučené updaty.

Zdroje jsem zkoušel ty originální+multivers a universe, pak sem tam práskl jenom ty tři, který jsou zde na wiki jako doporučený.....situace pořád stejná:(

Poradí někdo? Předem díky chlapi..

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Nelze nainstalovat kodeky....hapr se závislostma [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2007, 22:24:55 »
Přes synaptic by to mělo jet v pohodě.... možná jen vypadl server .... zkuste to třeba zítra... ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2007, 22:37:03 »
Citace: ViPEr*CZ*
Přes synaptic by to mělo jet v pohodě.... možná jen vypadl server .... zkuste to třeba zítra... ;)
THX za rychlou reakci....OK...zítra testnu a kdyžtak napíšu.

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2007, 23:40:13 »
Občas pomůže to tahat z hlavního serveru a ne z toho pro ČR.

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2007, 12:54:04 »
Achjo....takže pořád nic....v Synapticu situace stále stejná....našel jsem tedy na wiki návod jak nainstalit celý balík kodeků přes terminál příkazem:

sudo apt-get install gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-pitfdll gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse libxine-main1 libxine-extracodecs

Jenže dostal jsem tenhle výstup:

onygzz@linux:~$ sudo apt-get install gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-pitfdll gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse libxine-main1 libxine-extracodecs
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí      
Reading state information... Hotovo
Některé balíky nemohly být instalovány. To může znamenat, že požadujete
nemožnou situaci, nebo, pokud používáte nestabilní distribuci, že
vyžadované balíky ještě nebyly vytvořeny nebo přesunuty z Příchozí fronty.
Následující informace vám mohou pomoci vyřešit tuto situaci:

Následující balíky mají nesplněné závislosti:
  gstreamer0.10-plugins-bad: Závisí na: libgsm1 (>= 1.0.10) ale nedá se nainstalovat
                             Závisí na: libmpcdec3 ale nedá se nainstalovat
                             Závisí na: libswfdec0.3 (>= 0.3.6) ale nebude se instalovat
  gstreamer0.10-plugins-ugly: Závisí na: libid3tag0 (>= 0.15.1b) ale nedá se nainstalovat
                              Závisí na: libmad0 (>= 0.15.1b) ale nedá se nainstalovat
  libxine-extracodecs: Závisí na: libmad0 (>= 0.15.1b) ale nedá se nainstalovat
  libxine-main1: Závisí na: libxine1 ale nebude se instalovat
E: Poškozené balíky
onygzz@linux:~$

Tak já nevím...jdu ještě zkusit instalovat to v synapticu pěkně po jednom balíčku a ne jako hromadnou instalaci, že si to všechno označím k instalaci a dám APPLY až na konec.....ale je mě jasný, že v tom jádro pudla zakopáno nebude...:(

Onygzzz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2007, 13:07:18 »
TAK VYŘEŠENO

Pomohlo změnit server zrojů na z CZ na Hlavní.

Předchozí post vložený před pár minutami s výpisem z terminálu zde nechávám, kdyby s tím měl někdo stejný problém.

Díky všem kdo reagovali a pomohli:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.