Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kodak formát??  (Přečteno 1238 krát)

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
kodak formát??
« kdy: 30 Ledna 2012, 18:28:32 »
Nemáte někdo zkušenosti s obrázky s příponou KDC z fotoaparátů značky kodak?
Nainstaloval jsem různé balíky jako dcraw, ufraw, a nějaký balíky pro dekódování obrázků z digitálních foťáků, ale nemůžu je otevřít.
Nejlépe aby se zobrazovali náhledy v Thunaru.
Děkuji za rady.
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

Rover623

Re:kodak formát??
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2012, 19:52:14 »
Vzhledem k faktu, že by to mělo být obyčejné JPG, tak by to měl otevřít jakýkoli prohlížeč obrázků

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2012, 22:12:52 »
Není to JPG je to RAW. V Ubuntu mi to myslím otevře shotwell ale jen po jednom nedá se prohlížet složka, a ve správci souborů nemám náhledy.
Doufal jsem že po nainstalování dcraw půjde s obrázkama pracovat jako s ostatníma.
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2012, 22:24:43 »
Myslím, že Thunar nedisponuje modulem pro zobrazování RAW. Zkus na to použít gThumb a prohledat balíky které obsahují název "thunar" jestli ten plugin náhodou není.

Možná by ti to mohl zpřístupnit plugin do Gimpu

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2012, 11:39:23 »
Náhodou ten plugin není  :(. Zkoušel jsem to otevřít ve photoshopu a taky to neumí.
Zkoušel jsem i nainstalovat různé knihovny pro dekodování raw a podobně, ale nic nepomáhá.
Jde to otevřít v programech jako rawtherapee, ale to není to co bych potřeboval.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.