Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V dualbootu s Ubuntu 8.10 nelze spustit Windows XP  (Přečteno 876 krát)

krupino

• Návštěvník
V dualbootu s Ubuntu 8.10 nelze spustit Windows XP
« kdy: 06 Února 2012, 18:02:52 »
Dobrý deň.
V pc mám dva disky novši váčši a starši menši. Na novom mám win xp, na ten menší som nainštaloval ubuntu 8.10.Od tej doby keď zapnem pc automaticky sa spúšťa ubuntu na xp sa už neviem nijako dostať. problém je aj to, ze ubuntu sa nechce aktualizovať vyhadzuje chyby (nedostupný repozitar alebo tak nieco pise)
Poradte mi prosim ako sa dostat do xp a ubuntu by bola len alternatíva, alebo ako ho uplne odstranit.
Vopred dakujem. :'(
« Poslední změna: 06 Února 2012, 21:34:57 od Filip Dominec »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Prosím o pomoc
« Odpověď #1 kdy: 06 Února 2012, 18:09:15 »
Základní chyba byla instalace tak starého ubuntu které je už přes čtyři roky staré. Příště stahovat novější.  ;)
http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout

Pokud vám jde jen o vrácení se k windows tak postupujte podle tohoto návodu.
http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubuntu#Windows_2000.2BAC8-XP
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

jrezler

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2012, 20:12:42 »
Podle mne pokud máš dva disky stačí jednoduše v BIOSu nastavit, že se bude bootovat z toho, kde máš Windows pokud chceš Win.

Dualboot dvou a více systému je možný snad jen pokud se jedná o více systémů v rámci jednoho disku. Tedy rozdělený na více oddílů.
Pokud máš každý systém na jednom disku stačí dle mne to co píši výše.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 06 Února 2012, 21:27:29 »
Podle mne pokud máš dva disky stačí jednoduše v BIOSu nastavit, že se bude bootovat z toho, kde máš Windows pokud chceš Win.

Dualboot dvou a více systému je možný snad jen pokud se jedná o více systémů v rámci jednoho disku. Tedy rozdělený na více oddílů.
Pokud máš každý systém na jednom disku stačí dle mne to co píši výše.
Zavádzač môže byť kludne na druhom disku.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.