Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Unity  (Přečteno 1248 krát)

svecpetr

• Aktivní člen
  • *
Unity
« kdy: 07 Února 2012, 06:59:45 »
podle mě to jsou stupidní otázky (nikdy bych se na ně neptal, kdybych se necítil jak blbec)

- otevřu truecrypt, při mountuju disk, a zavřu ho křížkem (pouze okno), takže v gnome zůstala ikona ve spuštěných programech
jenže podle toho co vidím, unity ikony spuštěných programů nezobrazuje... takže v ten okamžik nemám jak otevřít truecrpyt... když ho spustím tak napíše, že jižz běží

něco jako lišta spuštěných programů, ba náhodou nešla doinstalovat

- v klasickém gnome, jsem si pěkně na panel přidal různé widgety, jako CPU, kupu ikon atp.
v unity se mi povedlo tak maximálně přidat ikonu na plochu

jenže ty ikony tam fakt chybí, když potřebuji 100x denně otevřít nějaký dokument, který jsem měl předtím jako ikonu v panelu, tak ted si spustím nautilus, proklikám se pěti adrsáři a pak hledám soubor... fakt zrychlení

- nabídka aplikací... absolutně nepřehledná zdlouhavá, když vím co chci spustit, ale nevím jak se to jmenuje, protože znám třeba jen český v jsem skoro v p...
když chci spustit třeba terminál... tak předtím stačilo mít ikonu na panelu, ne ted si musím kliknout start, napsat terminal... a nenajde to nic, tak znovu napsat gnome-term a teprve ted to najde terminál...

lze z toho nějak řešit, kromě toho přest používat ubuntu

můj názor je, že unity je návrat ke klávesnici... přestože bylo navrženo pro dotykové displeje... jenže všude to po mě chce psát a psát

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re:Unity
« Odpověď #1 kdy: 07 Února 2012, 08:40:30 »

janek-m

• Host
Re:Unity
« Odpověď #2 kdy: 07 Února 2012, 08:59:48 »
Unity je ozaj iné prostredie, ako bolo klasické Gnome. Ale myslím si, že nie je v ňom tak ťažké pracovať. Najprv by som odporúčal niečo si prečítať – napr: http://wiki.ubuntu.cz/Unity/Launcher, alebo aj tu: http://www.root.cz/clanky/jak-si-prizpusobit-unity-aby-se-dalo-pouzivat/,
Pokúsim sa zaradom odpovedať na otázky:
1./ Ikony na plochu sa dajú pridávať, aj samostatne vytvorené dokumenty, alebo priečinky. Keď klikneš pravým tlačidlom myši na plochu, môžeš vytvoriť priečinok. Dokumenty sa dajú tiež prekopírovať na plochu.
2./Ak používaš nejakú aplikáciu často, pridaj si ju do panelu – otvor aplikáciu, tá sa zobrazí v Launcheri (postranný paneli). Klikni na ikonu pravým tlačidlom myši a vyber možnosť ponechať v spúšťači,
3./v ponuke aplikácií tiež nemusíš blúdiť. Ak nevieš, ako sa daná aplikácia volá, klikni na „Ďalšie aplikácie“ a potom na „filtrovať výsledky“. A pekne sa zobrazia ponuky: Hry, Kancelária,.......
4./ Terminál si tiež pridaj do postranného panelu – otvor terminál, ten sa zobrazí v postrannom paneli – klikni naň pravým tlačidlom a zaškrtni možnosť „ponechať v spúšťači“,
5./ Ak potrebuješ mať otvorených viac stránok napr. internetových, tak kliknúť na ikonu pravým tlačidlom a vybrať „Otvoriť nové okno“, tak isto sa dá postupovať aj pri iných aplikáciách.
6./ Všetky zminimalizované okná zobrazíš: SUPER (tlačidlo s logom WIN) + W
Celkom dobrým pomocníkom je aplikácia Ubuntu Tweak, kde sa dajú nastaviť nejaké veci .

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.