Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.04, SATA vypalovačka LG, USB převodník.  (Přečteno 931 krát)

lukasrejnart

• Návštěvník
Ubuntu 10.04, SATA vypalovačka LG, USB převodník.
« kdy: 11 Února 2012, 12:33:46 »
Zdravím všechny,
mám SATA DVD vypalovačku LG model GH22NS50, připojenou k notebooku přes USB převodník Gembird AUSI01.
Čte, ale nevypaluje, neformátuje, máte s tím někdo zkušenosti? Kde začít s diagnostikou?

Rover623

Re:Ubuntu 10.04, SATA vypalovačka LG, USB převodník.
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2012, 13:00:53 »
Vyhodit vypalovačku, mám stejný model, jen zapojený přímo do desky, po půl roce a 2 výměnách základní desky už opět nefunguje

lukasrejnart

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2012, 19:29:30 »
Tak to jsme na tom zcela stejně, myslel jsem, že si ze mě dělají v servisu srandu s tou výměnou základní desky.
Teď jsem zjistil, že načítá, ale musím jí odpojit a připojit napájení :). Navíc se zcela sama od sebe re-mountuje, ale nevím jestli to není v systému.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 11 Února 2012, 20:17:44 »
Není, mě to dělá taky, na jiném počítači to samé. Navíc mám ještě Sony Optiarc 7260S a ta funguje zcela OK.

Konkrétně mi dělá tohle, čte a vypaluje si jak chce (teď už nevypaluje, tedy vypaluje, ale nejde to po ní přečíst). Zasekává se při čtení a pak následně nejde odpojit. Měl jsem i jinou mechaniku od LG a ty samé problémy, takže LG už nikdy. Nejlépe mi fungují Sony Optiarc (mají dokonce nativní program na update firmwaru od Linuxem) a potom Asusy. Měl jsem i pár Lite-Onů, ty fungovaly taky celkem OK, ale ta hlučnost (zejména při čtení CD) to bylo jak startující letadlo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.