Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Driver pre ATI Radeon HD6630M  (Přečteno 1482 krát)

timbulko

• Návštěvník
Driver pre ATI Radeon HD6630M
« kdy: 12 Února 2012, 14:17:06 »
Zdravím,
kúpil som si notebook Thinkpad E320 s prepínateľnou grafikou, bohužial po inštlácií Ubuntu 11.10 na dualboot sa veľmi rýchlo vybíja batéria a celkovo sa notebook veľmi prehrieva - zistil som, že by to mohlo byť kvôli chýbajúcim ovládačom pre grafickú kartu - Ubuntu využíva ATI grafiku, aj vtedy, keď by stačila aj tá integrovaná, čo má značný vplyv na celkovú spotrebu energie.

Skúšal som teda nainštalovať potrebné ovládače - automaticky a aj manuálne podľa návodu na wiki (http://wiki.ubuntu.cz/Instalace%20ovlada%C4%8D%C5%AF%20grafick%C3%BDch%20karet%20ATI). Bohužiaľ po inštalácii a reštartovní notebooku sa Ubuntu vôbec nenačíta, zastaví sa pri načítavaní a nedostanem sa ani do terminálu. Skúšal som Ubuntu niekoľkokrát preinštalovať, ale po inštalácií ovládačov grafickej karty skončím vždy s rovnakým výsledkom.

Vedel by mi niekto prosím poradiť ako na to? Ďakujem.

Rover623

Re:Driver pre ATI Radeon HD6630M
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2012, 15:23:04 »
Tady se to poměrně obšírně řeší http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=60789.0

timbulko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2012, 22:36:22 »
Dakujem, problem sa ovladacom sa mi podarilo vyriesit nastavenim symlinku /usr/lib64 na /usr/lib. Takisto prehrievnie notebooku sa vyriesilo nainstalovanim oficialnych ovladacov. Bohuzial, este mam jeden problem - pri odpojeni notebooku od napajania elektriny je notebook velmi pomaly. Napriklad ak presuvam okno aplikacie, tak je pohyb trhavy a trva niekolko sekund. Viete mi poradit, ako nastavit plynulejsi pohyb, pripadne ako uplne vypnut efekty pri chode na bateriu? Dakujem.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2012, 00:29:27 »
Možno v Catalyst Controll Centre by si mohol skúsiť tear-free desktop.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.