Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak přidat firmware?  (Přečteno 3296 krát)

l.kom

• Návštěvník
jak přidat firmware?
« kdy: 15 Ledna 2007, 17:22:41 »
Ahoj stáhl jsem si ovladače na svuj modem pro linux, a jsou ve složce Cxacru složky jako je firmware, panel, scripts, doc, module............. no a já se vás zde chci zeptat, jak to nainstaluju do Kubuntu. Jak tak pročítám fóra, tak jsem pochopil, že tam musim někam nahrát ten firmware, ale nikam se mi ho nepovedlo nakopírovat. Tak prosím, poradí mi někdo? Absolutní začátečník. Mám usb adsl modem well - prosím, bez komentářů na usb modemy, toho jsem si přečetl dost jinde, na ethernetovej zatim nemám ani korunu, ale časem koupim.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
jak přidat firmware?
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2007, 17:27:26 »
Pokud víte kam ho nakopírovat a odkud, napište to a my dodáme příkaz. :)
Jinak jako pro začátečníka doporučuju proštudovat odkazy v mé patičce.
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 10:40:28 od Anna Taliánová »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

l.kom

• Návštěvník
jak přidat firmware?
« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2007, 18:21:13 »
no to právě přesně nevim kam. Možná budete moudřejší, když se podíváte na toto http://adsl.volny.cz/img/adsl/cxacru.tar.bz2 . Mám v plánu si vše nastudovat, projít, pročíst, ale je to těžké, když si to mám přečíst ve win, potom se přehodit do Kubuntu a tam to zkoušet. až půjde net v linuxech, budu pokračovat dále.
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 10:41:05 od Anna Taliánová »

Skeletonix

• Host
jak přidat firmware?
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2007, 18:45:02 »
Co je to za modem ? .... v jádře se nám již cxacru (accessrunner) nachází (a díky bohům za to !!) Nyní stačí vyzískat ten firmware. Pokud ho již máš stažen, stačí ho zkopírovat do složky /lib/firmware a jádro si ho při dalším startu načte samo ... stačí restartovat modem (pokud je do USB a jedeš) ... trošku by se šikla bližší specifikace !
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 10:43:34 od Anna Taliánová »

l.kom

• Návštěvník
jak přidat firmware?
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2007, 19:15:50 »
je to nějaký well. Zkopírovat do lib/firmware mě samozřejmě napadlo, ale háže mi to chybu: Access denied. Could not write to /lib/firmware......... S tím mi poradíte?
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 10:44:02 od Anna Taliánová »

Skeletonix

• Host
jak přidat firmware?
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2007, 20:25:25 »
jistě ;) ... otevři si nautilus (správce souborů v gnome) s právy roota ... stiskni alt+F2 a napiš gksu nautilus ... zadej helso a kopíruj, nebo v konzoli pře příkaz cp (pokud ho umíš používat ... viz man cp)  dej sudo ... sudo cp /odkud /kam :D
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 10:45:21 od Anna Taliánová »

l.kom

• Návštěvník
jak přidat firmware?
« Odpověď #6 kdy: 17 Ledna 2007, 17:36:53 »
Mám KDE a tam je něco jinyho asi. mno a kde nastavim ty práva roota? asi jsem to pochopil, všechno je v tom, že nemám ty práva, ale jen přijít na to, kde to je.

tchimo

• Návštěvník
jak přidat firmware?
« Odpověď #7 kdy: 17 Ledna 2007, 19:36:04 »
Myšou: KMenu > Systém > Konzola Terminál, otvorí sa okno s Shell - konzole a v ňom napíšte:
sudo cp /cesta/k/cxacru-fw.bin /lib/firmware
Bude chcieť Vaše heslo.

l.kom

• Návštěvník
jak přidat firmware?
« Odpověď #8 kdy: 17 Ledna 2007, 20:20:21 »
Jo, na to jsem už tak nějak přišel, udělal jsem to přes /kdesu konqueror/. Takže firmware bych tam měl nainstalovaný, ale modem pořád nerozchozen. Kde musím ještě nastavit VPI a VCI (nebo tak nějak) atd...? mohl by mi ještě někdo říci, co všechno a kam ještě musím nakopírovat co z toho, co jsem si stáhl z toho http://adsl.volny.cz/img/adsl/cxacru.tar.bz2 ?
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 10:46:12 od Anna Taliánová »

tchimo

• Návštěvník
jak přidat firmware?
« Odpověď #9 kdy: 17 Ledna 2007, 20:28:05 »
Skúste pozrieť na http://vigor318.ic.cz/Kubuntu/index.html na vašu distribúciu. Je tam taký skriptík, ktorý spustí brctl.. s hodnotami VPI a VCI. Nejaké hodnoty sa nastavujú tuším cez pppoeconf.
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 10:46:46 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.