Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s compiz fusion  (Přečteno 1096 krát)

mallymysa

• Návštěvník
problem s compiz fusion
« kdy: 16 Února 2012, 20:53:26 »
Cuszszszsz lidi,
mám problémy s ovladači na grafickou kartu, po instalaci Ubuntu 11.10 nebo mint12 mi pokaždé vznikl průser. Když jsem nainstaloval Compise fusion a nastavil různé aplikace, tak mi z plochy zmizely všechny ikony, lišty a jediné co mi zbylo, tak byla opětovná přeinstalace a tento problém po zopakování celého procesu znova nastal. Nepomohla ani svěcená voda  ;D
Prosím o názory a rady. Předem děkuji :)

mallymysa

• Návštěvník
Re:problem s compiz fusion
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2012, 11:47:43 »
no uz jsem tak 50/50 pozjistoval proc to tak je .podle vseho by to mela byt spatna kompatibilita s compizem ,ale nekde jsemse docetl ze by se to dalo nejak oblbnout aby v unity jel kompiz na 100% ,ale zatim jsem nenasel zadny navod jak to vyresit ,jsem zacinajici uzivatel,takze bez navodu jsem marny,moc prosim o nejakou radu

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 17 Února 2012, 11:54:42 »
Ale pokud si s tím nehraješ tak vše funguje jak má?

Možná právě pro to se uvažovalo že v následující verzi Ubuntu by měla být odstraněna CCSM ale nakonec jí jen trochu poupraví.
To je stejné jako by jsi se ve windows hrabal v registrech a pak se divil že už to nefunguje.

Pokud si stejně chceš hrát s compizem tak doporučuji zálohovat nastavení v CCSM a v případě problémů ho zase přes Unity 2D můžeš vrátit zpátky.  ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

mallymysa

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 17 Února 2012, 12:09:54 »
a nebo neni nejaka jina aplikace nez compiz pres kterou bych mohl skraslit to graficke prostredi

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2012, 12:24:07 »
Asi nic lepšího než CCSM není. Možná pokud jsi uplně nepobral jak zálohovat a obnovovat nastavení v CCSM a chceš testovat tak bych měl jeden nápad. :)

Defakto veškeré nastavení se ukládá pouze v domovské složce daného uživatele. Vytvoř nového uživatele a přihlaš se pod ním a až to rozbiješ tak se přihlásíš na původního a toho poškozeného uživatele smažeš a zase si vytvoříš nového... Je to lepší než furt přeinstalovávat. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

mallymysa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Února 2012, 12:34:57 »
jj nad tim uz jsem premyslel vcera ,ale uz jse mi stim nechtelo srat ,protoze bylo dosti pozde ,tak to ted instaluji znova a za chvilku to tak budu skouset.vsechno mi dlouho trva protoze kdyz to chci preinstalovat ,tak potrebuji vsechno zformatovat ,a jde mi to nainstalovat jedine z windowsu pres deamon tools

mallymysa

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Února 2012, 12:33:13 »
tak uz jsem to nasel ,vsechno jsem predtim delal spravne ,akorat v jinem poradi a vse uz funguje ,krome deště ,ale to stejnak neni dulezita vec ,tak diky moc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.