Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Epson Stylus SX235W  (Přečteno 5842 krát)

m_v

• Aktivní člen
  • *
Epson Stylus SX235W
« kdy: 17 Února 2012, 22:14:59 »
Nemáte někdo zkušenosti s touto tiskárnou? Jde mi o připojení k tiskárně z notebooku (ubuntu 64bit 11.10) přes Wifi, tiskárna je jinak připojena ke stolnímu pc (windows 7) přes kabel. Vím o těchto ovladačích: http://avasys.jp/eng/linux_driver/download/lsb/epson-inkjet/escp/. Snad bych to tam podle manuálu i zvládnul, ale raději se ptám dopředu na vaše zkušenosti a možnosti. Hlavní otázka je - jde to vůbec z ubuntu přes wifi? Zvládne to nastavit i začátečník v ubuntu? Díky za rady

Rover623

Re:Epson Stylus SX235W
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2012, 23:47:17 »
Ty ovladače ani nebudeš potřebovat, už by měli být začleněné, takže jen přidáš síťovou tiskárnu

m_v

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2012, 09:56:30 »
Díky, funguje to. Nabízí mi to i uzavřené ovladače, ale ty jsem nepoužil. Díky moc

m_v

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2015, 15:45:43 »
Ahoj,

mám pořád stejnou tiskárnu (epson stylus sx235w), novější ubuntu (14.04LTS, 64 bit) a přes wifi jsem byl z ubuntu schopen tisknout i skenovat. Teď jsem se přestěhoval, změnil poskytovatele internetu a můžu bez problémů tisknout, ale ne skenovat - program Jednoduché skenování hlásí, že nebyl nalezen skener. Je nutné něco nastavovat na routeru (dříve jsem nic takového nemusel dělat)? Prosím o radu.

Díky

Edit:
Zkusím to popsat jednodušeji:
1. mám epson stylus sx235w připojenou usb kabelem k pc s windows7 (normálně tisknu, skenuji)
2. ze svého notebooku s Ubuntu 14.04 (64bit) si najdu síťovou tiskárnu (přes wifi), přidám ji mezi tiskárny a rovnou tisknu, dříve jsem mohl přes Jednoduché skenování i skenovat a to teď najednou nejde - každý program na skenování mi hlásí, že není k dispozici skener??? Tiskárnu jsem odebral, přidal znovu a nic...
3. Jednoduché skenování je super program, je to jednoduché, rychlé a kvalitní a proto jsem vždycky skenoval v Ubuntu, protože ve Windows to trvá sto let - má někdo z vás nějaký návrh? Předem díky

Díky
« Poslední změna: 18 Srpna 2015, 19:16:27 od m_v »

m_v

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2015, 19:18:17 »
Nemáte někdo podobnou tiskárnu? Prosím o radu, kdyby teda něco bylo po ruce:) Díky moc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.