Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace části meta balíku  (Přečteno 1041 krát)

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Instalace části meta balíku
« kdy: 18 Února 2012, 00:40:50 »
Zdravím,

zajímalo by mě, zdali je možné nainstalovat pouze část balíčků, které sdružuje meta balík.
Řekněme, že bych rád instaloval meta "xubuntu-desktop", avšak už při instalaci bych se rád vyhnul balíčku "nvidia-common"(který je označen jako depends)
Existuje zde nějaký parametr, jak takto meta balík usměrnit? Nebo je jedinou možností vypsat všechny balíčky ručně.  :(

Bohužel jsem našel pouze částečné řešení http://tanguy.ortolo.eu/blog/article8/(Jak se zpětně zbavit závislostí jednotlivých balíků)

Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Instalace části meta balíku
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2012, 09:56:40 »
Pokud chceš pouze konkrétní balíky z xubuntu-desktop, tak si můžeš vybrat lehčí postup:
a) ručně označ konkrétní balíky
b) vyber xubuntu-desktop a odznač ty které nechceš (s tím se odznačí i xubuntu-desktop, obecně metabalík)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Re:Instalace části meta balíku
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2012, 11:37:04 »
Díky za odpověď,
variantu za a) se mi moc nechtělo podstupovat. Příliš zdlouhavé projíždění jednotlivých závislostí.
Co se varianty za b) týče, mohl bys mi poradit, jak označit meta balík k instalaci a poodznačovat nechtěné balíky pomocí konsole?(To co tak jednoduše umí udělat Synaptic) Rád bych instaloval z MinimalCD.(Asi jsem to měl uvést hned na začátku)

Ještě jsem narzil na Package: debfoster, kouknu co to umí.
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.