Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: náhradní varianta příjmu internetu  (Přečteno 2644 krát)

roe19

• Návštěvník
náhradní varianta příjmu internetu
« kdy: 19 Února 2012, 12:47:44 »
ahoj stala se mi taková věc, že mi z ničeho nic na 4,5 letém notebooku asi oděšla wifina a kabelový příjem najednou, je to divné, ale momentálně nevím, co s tím. Mám doma wifi router, tak se chci zeptat, jestli jde nějak přes mobil pomocí bluetooh či usb kabelu přijímat ten wifi signál. děkuji.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:náhradní varianta příjmu internetu
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2012, 14:06:33 »
Chápu to dobře že chceš přijímat přes mobil který by se připojil k tvému routeru internet do počítače? Teoreticky by to s rootnutým androidem šlo ale prakticky se ti to nepodaří.

Raději bych si koupil jinou wifinu di notebooku. Nevím co máš za notebook tak budu jen hádat.
Buď si kup vnitřní wifinu.
http://giga-pc.cz/product.php?id_product=61
Nebo prostě usb wifinu.
http://www.alza.cz/tp-link-tl-wn422g-d185166.htm

Oboje mám osobně odzkoušené a pod ubuntu plně funkční. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

bisik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2012, 19:07:35 »
Jetě se zeptám, odešlo ti to po nějaké aktualizaci, nebo jak jsi na to přišel - pokud neberu to, že nefunguje  ;)
Zkus ještě nahodit system z liveCD a pokud by ti pod ním vše běželo, máš chybu v systemu. Pokud ano a máš-li rozdělený disk, přeinstaloval a zformátoval bych část se sytémem (ozn. / ). Ale to je na další psaní.

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2012, 20:27:49 »
http://www.alza.cz/tp-link-tl-wn422g-d185166.htm
Oboje mám osobně odzkoušené a pod ubuntu plně funkční. ;)
Ahoj Radku opravdu tahhle síťovka pod novým Ubuntu funguje dobře? Chtěl bych si ji pořídit ke stolnímu PC. U nás je k dostání verze GC http://www.alza.cz/tp-link-tl-wn422gc-d185167.htm?kampan=adw1_sitove-prvky_sitove-karty-usb-produkty&gclid=CNTmtqHiqq4CFeontAodmmhgSg Nevíš jaký je v tom rozdíl a zda i tahle verze je v Ubuntu podporována a jde tam vše potřebné nastavit když cd s ovladači je jenom pro Widows?
« Poslední změna: 19 Února 2012, 20:35:18 od min25 »

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 20 Února 2012, 10:49:32 »
Tuším že to písmeno C je jen označení pro tu kolébku. Já jsem jí kupoval v alze před cca měsícem a funguje v Ubuntu 11.10 ihned bez jakéhokoliv stahování ovladačů nebo nějakého nastavování. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Února 2012, 15:13:45 »
Tuším že to písmeno C je jen označení pro tu kolébku. Já jsem jí kupoval v alze před cca měsícem a funguje v Ubuntu 11.10 ihned bez jakéhokoliv stahování ovladačů nebo nějakého nastavování. ;)
A jde tam nastavit statická adresa případně už. jm a heslo které mám v routru stejně jako šifrování nastaveno? Bez zadání těchto udájů se k routeru nepřipojím...

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 20 Února 2012, 16:51:20 »
Proč by to nešlo. Ještě se mi nestalo že by to u jakékoliv wifiny jak pod windows nebo Ubuntu nešlo pokud už ta wifina fungovala jako taková.

Pokud nevíš jak to v ubuntu nastavit tak až budeš mít wifinu tak následně klidně poradím. ;)

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 20 Února 2012, 17:39:30 »
Proč by to nešlo. Ještě se mi nestalo že by to u jakékoliv wifiny jak pod windows nebo Ubuntu nešlo pokud už ta wifina fungovala jako taková.

Pokud nevíš jak to v ubuntu nastavit tak až budeš mít wifinu tak následně klidně poradím. ;)
Moc díky za ochotu. Asi lepší hned vyzkoušet, než se hloupě ptát, zvláště když cena není vysoká. Proto jsem si ji zakoupil a vyzkoušel. Jak píšeš je funkční hned po připojení k Ubuntu 11.10. Ve Win7 taky není třeba ovladač. Jenom trochu problém uploadem a se stabilitou. Ve Win 7 to jede asi o 20% rychleji než v Oneiric-kovi, ale to by mě ani tak netrápilo jako ten upload a stabilita. Zatímco ve Windows je obojí rychlost zhruba stejná a stabilita mezi 85-95% tak v Ubuntu je upload jenom ani ne desetinový oproti downloadu ale při polovině pokusů vyprší časový limit a údaj není změřený. Stabilita se pohybuje náhodně mezi 3-15 procenty. Měřil jsem to na www.rychost.cz  test. server Praha - Sitel. Radku máš podobné zkušenosti, nebo ti to chodí stabilně? V hw problém nebude, když s Win to jde ok. Na Google je o tomhle TP spousta diskuzí i o uploadu, ale týká se to podstatně starších verzí jádra.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 20 Února 2012, 17:55:43 »
Zeptám se rovnou. Nemáš doma náhodou bílý ADSL router od Huawei?

Stabilitu odzkouším. Zatím jí používám jen tak zběžně a žádné problémy jsem nezaznamenal.

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 20 Února 2012, 18:04:04 »
Zeptám se rovnou. Nemáš doma náhodou bílý ADSL router od Huawei?

Stabilitu odzkouším. Zatím jí používám jen tak zběžně a žádné problémy jsem nezaznamenal.
Nemám ADSL a jako router používám EDIMAX br6424n. Jinak internet funguje, akorát ta stabilita při downloadu velice kazí stahování >:( Pokud používáš jinou verzi Ubuntu s jinou verzí jádra, mohu ji také vyzkoušet.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 21 Února 2012, 10:05:29 »
Zajímavé s tím problém nemám a ubuntu 11.10 bez úprav. Možní zkus v Routeru změnit jiný kanál wifiny. Třeba tě někdo v okolí ruší.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #11 kdy: 21 Února 2012, 10:46:38 »
Chápu to dobře že chceš přijímat přes mobil který by se připojil k tvému routeru internet do počítače? Teoreticky by to s rootnutým androidem šlo ale prakticky se ti to nepodaří.

V android marketu je na to aplikace (pro Mac, Linux i Win), která funguje. Připojíš mobil USB kabelem k NB a jedeš.

Jmenuje se easytether.
« Poslední změna: 21 Února 2012, 14:05:43 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 21 Února 2012, 12:00:41 »
Můžeš prozradit Jak se mu konkrétně nadává? Nejlépe odkaz. Občas bych také použil... :)

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 21 Února 2012, 16:08:40 »
Zajímavé s tím problém nemám a ubuntu 11.10 bez úprav. Možní zkus v Routeru změnit jiný kanál wifiny. Třeba tě někdo v okolí ruší.
Neruší... jak jsem psal ve Winech bez problémů. Navíc na zkoušení je vzdálenost asi 40cm mezi antenama. Zkoušel jsi rychlost.cz?

mattyy1

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 21 Února 2012, 17:54:22 »
Aplikace 'Auto USB Tethering' by to měla umět. Jinak taky HTC to umí samy, stačí připojit kabelem a přepnout připojení USB na sdílneí internetu. Jinak tahle funkce se jmenuje USB Tethering a pokud by nefungovala ta první zmíněná, určitě by se podle toho našla i jiná aplikace.
NTB - MSI GE60 / i5 4210H / GTX 860M / Arch Linux x64 + KDE5
PC - i5 4460 / GTX 750 Ti / Ubuntu 16.04 x64 + Unity

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.