Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: úplné odstranění aplikace včetně konfigurací  (Přečteno 1313 krát)

Hansi

• Aktivní člen
  • *
úplné odstranění aplikace včetně konfigurací
« kdy: 25 Února 2012, 19:18:42 »
Ahoj,

mám noobie otázku. Experimentuji se SW Egroupware a samozřejmně jsem prvni instalaci provedl špatně a potřeboval bych ji dokonale odstranit ze systému(Lubuntu 11.10) tak aby nemohla ovlivnit další installace, kterých se dopustím.
  • Jak se dá efektivně najednou odstranit všechno, co aplikace v systému při installaci vytvoří?
  • Jak můžu mít jistotu, že propojení mezi XAMMPem, například jeho SQL serverem a nějakou již dávno smazanou installací egroupware nebude mít vliv na chod nově zřízené installace Egroupware? XAMMP jsem samozřejmně taky přeinstalloval a pro jistotu ručně smazal jeho adresář, ale stejně nevím jistě, jestli to zaručuje, že se někde v hlubinách systému neuchová soubor, ve kterém bude nějaké moje předchozí chybné nastavení
díky moc za každý postřeh na toto téma. Učím se to za běhu.
....

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:úplné odstranění aplikace včetně konfigurací
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2012, 20:22:00 »
Jestli jsi to instaloval z nějakého staženého binární balíku (přípona typicky .bin) tak ti asi nic nepomůže... pokud jsi instaloval z repozitářů nebo .deb balíku, tak ho v Synapticu odeber (volba Odstranit včetně konfiguračních souborů).

Pokud nemáš synaptic, tak ho nainstaluj z Centra softwaru.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Hansi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2012, 10:32:52 »
to jsem provedl, výsledek je stejný, jako když jsem dal prostě jen apt-get remove. Taky jsem ručně smazal XAMMP(ten se neinstalluje, pouze rozbaluje), jediný web server který jsem kdy na téhle mašině installoval a přesto mi na localhostu píše:

Kód: [Vybrat]
It works!

This is the default web page for this server.

The web server software is running but no content has been added, yet.

Jak zjistím odkud se bere tenhle záhadný duchový web server? Jak zjistím jestli mi běží další servery? například nějaká zapomenutá instance SQL serveru?

předem díky za každou odpověď.
....

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2012, 11:29:09 »
Podívej se do "ps -A", tam něco bude... možná apache2
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

pacholik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Února 2012, 16:04:24 »
Linux má super vlastnost, že můžeš klidně smazat binárku běžící aplikace. Jestli to máš opravdu odinstalovaný tak po restartu už ti to nenaběhne. Nebo jenom zastav apache
Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/apache2 stop

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.