Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spadává správce softwaru, Software manager is crashing down  (Přečteno 2119 krát)

Louis

• Návštěvník
Dobrý den, dnes jsem přešel z ubuntu na linux mint 12 kde (ten modrý).
Stále se ještě rozkoukávám a vidím že tento OS bohužel nemá stále ani zdaleka v ČR tak velkou podporu jako ubuntu. Jenomže po update ubuntu z verze 10.10 na vyšší vverzi jsem byl díky unity osobně celkem zklamán a tak jsem rozhodl pro změnu.

Ale již k věci. Hned po instalaci linuxu mint (KDE -mám ten modrý), když spustím správce softwaru aby jsem si nainstaloval oblíbené programy které jsem používal v ubuntu se objeví okénko tohoto správce a vzápětí zmizí. Tedy spadne a musím ho otevřít znovu. Většinou však nestihnu ani zadat potřebné slovo do vyhledávače a okénko správce softwaru spadne vždy znovu.
Nevíte prosím vás někdo čím by to mohlo být? Zkoušel jsem reinstalaci správce softwaru a bez úspěchu.
Děkuji mnohokrát za pomoc

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:Spadává správce softwaru, Software manager is crashing down
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2012, 16:01:01 »
2 věci:
1. když už máš ten mint s kde, zkus to pustit v terminálu pro log aplikace
2. proč si v ubuntu jednoduše neprovedl něco jako apt-get install kde-full ?
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

Louis

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2012, 16:12:36 »
A jak se to dělá v tom terminálu pro log aplikace? Co mám zadat do term., případně spustit? Díky předem za informace:-)

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 27 Února 2012, 16:53:42 »
Asi spouštíš Centrum SW, tak zadej software-center. Teď si nejsem jistý jak se jmenuje správce balíků v KDE, ale vím, že v posledních verzích docela často padá. Většina to řeší instalací Synaptiku i za cenu, že to do systému dotáhne GTK knihovny

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #4 kdy: 27 Února 2012, 20:07:37 »
No právě, správce balíků v kde mi padal taky, absolutně nwm jaký je ten příkaz pro spuštění, jak již bylo řečeno, zkus starý, ale spolehlivý synaptic.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

Louis

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Února 2012, 21:15:41 »
Ok zkusím nainstalovat ten synaptic. Jak na to? Protože mi nejde správce softwaru a nic nemohu uživatelsky ovládat, nejspíš je třeba něco zadat do terminálu. Mohl by mi někdo poradit co tam mám zadat?
Jinak děkuji všem opět za ochotu. A omlouvám se že se vždy ptám i na běžnější věci, ale s linuxama jsem stále svým způsobem "začátečník".

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 27 Února 2012, 21:28:52 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install synaptic
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Louis

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Února 2012, 00:07:54 »
Díky za info, nejprve jsem zkusil zadat v terminálu software center. Nainstaloval se mi ubuntu software center, ale bohužel také nejde spustit. Tak jsem zkusil ten synaptic. Ovšem mrzí mě, že není při výběru programů tak přehledný. Neobsahuje popisy balíků(programů). Je to vhodný asi jen v případě že vím na 100% že ten program chci a už ho znám z dřívějška. V případě že chci jentak brouzdat a hledat pro mne další nový vhodný software  je lepší něco v podobě toho "správce softwaru". Nemá ještě někdo z Vás "Ahnung" jak zprovoznit ten správce softwaru, nebo již nainstalovaný ubuntu software center pod KDE prostředím v  Linux Mint 12.
Díky opět předem...

Louis

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 28 Února 2012, 04:38:46 »
Tak jsem vyzkoušel všechny možné reinstalace, a další "ad hoc" příkazy do terminálu které jsem "vygooglil" po celém světě a stále bez successu. Nenapadá ještě někoho proč to v tom KDE spadává a co by s tím bylo ještě možné provést?
Rád by jsem si zachoval i prostředí KDE. Napadlo mi že bych zkusil ještě OS Kubuntu. Ale je zde riziko, že to bude dělat stejný problém i pod tímto systémem, nebot je postaven také jen na KDE. Nebo se pletu a OS Kubuntu má obojí prostředí- jak gnome, tak i kde? Potom by mi tam ten správce softwaru běžel.
Sry za mé zemité otázky, jsem spíše jen praktický uživatel, takže uvítám jakékoliv rady ohl. Linuxu.  A k Windows se už vracet asi nechci.
Zdravím

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.