Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vytvorenie CD/DVD so softwarom  (Přečteno 1790 krát)

oniiicek

• Návštěvník
Vytvorenie CD/DVD so softwarom
« kdy: 01 Března 2012, 11:52:13 »
Dobrý deň,

Chcem sa opýtať, že keď si niečom inštalujem cez Ubuntu Software centrum, či sa niekde sťahuje inštalačka programu? Môžem si napáliť CD s programami pre prípad, že by som v budúcnosti niečo potreboval a nemal by som po ruke net a chcem si to nainštalovať? Teraz mám Notebook dobre vyladený aj čo sa programov týka, všetko čo potrebujem, len by ma zaujímalo, či sa nejaké inštalačné súbory dajú aj napaliť a neskor použiť aj bez netu, Tak ako sa to dá pod Windowsom?

Ďakujem

Ondrej

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Vytvorenie CD/DVD so softwarom
« Odpověď #1 kdy: 01 Března 2012, 12:14:55 »
Teoreticky to jde ale prakticky to je problém.
Spoustu programů jsou provázané a na sobě závislé a právě Ubuntu Software centrum se stará o to aby to pohromadě fungovalo.

Zapomeň na windows a nevěřím že se k netu nikde nedostanete.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

oniiicek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Března 2012, 17:01:07 »
Ďakujem za odpoveď. Len tak ma to napadlo. No donedávna som mal XP tak preto - to je také porovnávanie systémov. Osobne som prekvapený nenáročnosťou, čo sa ovládania týka systému Ubuntu. Pred niektoľkými rokmi som skúšal Linux, ale som sa nevedel pohnúť vôbec - nie som žiadny IT technik a po pravde potrebujem základné užívateľské programy. Celkom ma prekvapilo kde sa pohol Linux, myslím tým aj v prospech obyčajných užívateľov PC. Ono vždy to chce trochu niečo riešiť, ale to prostredie je o mnoho % priateľniejšie.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Března 2012, 17:17:52 »
To nás těší. Hlavně to nezapomeň chválit tam kam chodí wostatní uživatelé.

Čím víc nás bude tím víc bude programátorů pracovat na programech pro nás. :)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 01 Března 2012, 17:27:42 »

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 01 Března 2012, 17:37:37 »
http://aptoncd.sourceforge.net/

Pokud k tomu bude přistupovat jako u windows kde se snaží instalovat programy už deset let staré do sedmiček proto že si je někde uložil... grrrr doba už pokročila.
Ale ano jde to a třeba nemusím chodit daleko třeba Remix od Bíbra by byla také možnost. Ale proč? Využití vidím pouze u IT pracovníků.

oniiicek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Března 2012, 17:53:48 »
Ďakujem, prejdem si to všetko.

Ono najlepšie sa ukazuje systém hlavne kamarátom, ktorým priamo môžeš ukázať vo svojom Notebooku čo je to za systém, čo to dokáže a skúšať spolu vyriešiť ak niečo nefunguje ako má. Priznám sa mal som aj ja predsudky voči Linuxu. Pretože naozaj kým som si nevšimol UBUNTU, môžem povedať, že pre obyčajného užívateľa zvyknutého na Windows to bolo veľmi náročné a navyše keď ľudia sú zvyknutí neriešiť ani menší problém v neznámom prostredí. Vlastne stále som si spájal Linux = Terminál. Ešte si musím prečítať o rôznych priečinkoch, kde čo je a ako to funguje. Priznám sa teraz mám na to chuť keď mi ide všetko čo potrebujem :-).
Inak stále som poškuľoval po Linuxe a ako sa vyvíja, jednoducho preto, že som nebol spokojný s Windows Vista, ktorý som dokonca aj zaplatil, no notebook mal riadne problémy a tak isto boli problémy (s ovládačmi) po preinštaľovaní na XP. Píšem teraz diplomovku a už som sa dohodol s profesorom, že mu to môžem nosiť písané v openoffice :-) na prekontrolovanie.

Dokonca ešte aj DVD vo VLC mi prehráva pekne oproti Windowsu, kde mi normálne nestíhal notebook :D. Musím pozrieť či je to najlepší software, pretože keď si nastavím obraz (myslím pomer obrazu, a jeho vykreslovanie, tak po vypnutí sa mi nastavenia vrátia na pôvodné. Ale to je už všetko offtopic. :-) viem :-)
No jedno Viem, ked voľakedy budem kupovať PC, tak si prečítam na nete ktoré sú vhodné pre Linux, aj to som si tuším na oficiálnej stránke UBUNTU všimol, môj notebook tam nie je  :D ale ide všetko po dvoch dňoch pátrania na nete :-) dovolím si povedať pri minimálnych až žiadnych vedomostiach. Už len rozširovať aj medzi ostatnými ľuďmi.

Díky za link

rejže

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Března 2012, 20:04:59 »
Mě se s linuxem pracuje super a k widlím se vracím jen ve vzácných případech. Už jen rychlost spuštění a vypnutí systému stačí,abych si na wokna radši ani nevzpoměl. Pro ilustraci. Nettop co mám u televize zapnu,ten po úplnym naběhnutí probudí server a když naběhne server se zobrazí na nettopu menu PVR. To vše trvá 1min a 39 s Win xp na daleko výkonnějším hardware startují do okamžiku kdy s tím jde opravdu pracovat přes 4min. Už to stačí abych se k nim nikdy nevrátil.
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 03 Března 2012, 21:29:07 »
No donedávna som mal XP tak preto - to je také porovnávanie systémov.

Mě hodně s Linuxem pomohlo, když jsem zapomněl na vše, co jsem znal z Windows.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.