Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Shotwell, jak na formatovany export?  (Přečteno 1586 krát)

oneVladimir

• Návštěvník
Shotwell, jak na formatovany export?
« kdy: 02 Března 2012, 14:18:30 »
Dobrý den, dnes jsem strávil několik hodin v programu shotwell. Dal jsem si do PC veškeré fotky v různých nepřehledných složkách typu DCIM100, fotky 1 atd atd.... s jasný cílem, vytvořit události a zlepšit tak přehlednost alb. Tak jsem si vytvářel spousty událostí typu Rodina, oslavy, dovolená, přátelé atd atd.... ale pak jsem narazil na kámen úrazu. Takto hezky roztřízené fotky jsem si taky chtěl exportovat někam na disk, kde je budu mít roztřízené ve složkách tak, jak jsem si vytvářel události.
Např.:
home/user/obrazky/rodina/
home/user/obrazky/zvirata/muj_pes/
home/user/obrazky/dovolena/thajsko/
home/user/obrazky/dovolena/egypt/2011/

Bohužel jsem zjistil že export všech obrázků jde jen do jedné složky! nevíte prosím jak to napravit?
Nechce se mi tuto několika hodinovou práci jen tak zahodit.
Děkuji mnohokrát
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Re:Shotwell, jak na formatovany export?
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2012, 15:49:11 »
Dobrý den,
bohužel, chcete-li třídit fotky tak, jak píšete, pak jedině ručně. Tohle žádný správce nedělá. Funkce správce fotografií spočívá v tom, že posbírá veškeré fotky, které na počítači najde, pak ukládá importované fotografie na předem zvolené místo - typicky podle data vzniku a to, že k fotkám v rámci správce přiřadíte události nemá na třídění fotografií a jejich umístění na fyzickém médiu žádný vliv, správce dělá ve své podstatě to, že vede databázi umístění fotografií na Vašem disku a k nim si můžete přiřazovat různé události, ono by to ani nešlo, jelikož fotografie se obecně může nacházet v několika přiřazených událostech a to by je potom musel správce rozkopírovat do více složek. Čili odpověď je, takový export nelze udělat.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

oneVladimir

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2012, 20:59:17 »
Děkuji mnohokrát. Sice nejsem moc potěšen, ale asi mi nic jiného nezbývá. Roztřídím vše do složek a poté uplouduji na web picassa a bude klid :D Tak se ještě zeptám, jaký program by s s picassou dokázal synchronizovat? Nebo nějak rozumě komunikovat a nahrávat a stahovat fotky?
Děkuji mnohokrát
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

Luban

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2012, 00:21:00 »
K třídění. Proto nemám Shotwell a podobné programy rád. Preferuji ukládání metadat do EXIFU, ITPC.
Pak je vyhledání a následný export otázkou na pár kliků. Používá, Picasu a Digikam.
Synchronizace web Picasou asi jen Picasa.

oneVladimir

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Března 2012, 13:22:57 »
Děkuji, až budu mít trochu času, tak to vyzkouším a budu doufat, že teď již budu mít ve fotkách pořádek :-)
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.