Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Podpora základní desky Intel Dry Creek BLKD2700DC - Intel NM10 Ubuntu 11.10  (Přečteno 2396 krát)

Petr_Kovi

• Návštěvník
Zdravím všechny Linuxáky 8)
Potřeboval bych poradit s podporou týhle desky (http://www.czc.cz/intel-dry-creek-blkd2700dc-intel-nm10/102742/produkt?q-category-id=cu0ufu8o3sgqj8ckrlpgb0a4l6) co se týče Ubuntu 11.10. Dnes jsem to zkoušel nainstalovat. Instalace proběhla úspěšně ale nejde mi zvolit vyšší rozlišení než 1024x768 (můj monitor 1920 x 1080) připojení mám přes DVI to HDMI a pak ještě redukci HDMI to DVI páč jsem u sebe nic lepšího neměl :-\ Chci se zeptat zda to může být tím a nebo Ubuntu ještě nepodporuje GMA 3650? V informacích o hardwaru mám Intel xx graphics.
Soubor xorg.conf v systému nemám abych ho mohl upravit. Popřípadě teďko nové Ubuntu 12.04 zda by problém vyřešilo? Děkuji za Vaše rady

HouBa

• Návštěvník
Citace
Popřípadě teďko nové Ubuntu 12.04 zda by problém vyřešilo?
Bohužel nevyřešilo. Ovladač stále není, což už začíná být nepochopitelné když jsou desky s Atomem 2700/2800 na trhu a v prodeji od letošního února a defakto to z nich dělá "nepoužitelné" kusy. Windows mají ovladač pro 32bit verzi, 64bit ovladače nemají a dle slov intelu ani neplánují.. Já mám D2700MUD a jsem na tom úplně stejně, vše chodí kromě grafiky, respektive nedostanu se přes 1280x1024, které na 22" 1680x1050 nevypadá dobře, notabene když se přes vzdálenku připojuji k PC kde je nativní 1680x1050.
Spotřeba skvělá, výkonově mi stačí na všechno co potřebuji, bohužel bez plně funkční grafiky mě to odsuzuje k Windows7 32bit a Ubuntu na druhém (starém PC) a na notebooku.
Intel Atom D2700MUD - nekupovat na desktop ! Neexistují ovladače VGA pro Linux.

ASRock E350M1/USB3 (jediná funkční mobilní platforma), Crucial 8GB RAM, Crucial M4 128GB

Rover623

Proč si neustále všichni myslí, že když nemohou nastavit vyšší rozlišení, že je problém s grafikou, není. Pravděpodobně nemáš správně rozpoznaný monitor

HouBa

• Návštěvník
Proč si neustále všichni myslí, že když nemohou nastavit vyšší rozlišení, že je problém s grafikou, není. Pravděpodobně nemáš správně rozpoznaný monitor

Po fórech napříč internetm a světem mají všichni s GMA3650 stejný problém, Intel sám řekl že ovladač zatím není a neví kdy bude. Z čeho soudíte že mají všichni špatně rozpoznaný monitor ?
Že by Ubuntu na 2 PC stejný monitor poznalo správně a na jiném MB nerozpoznalo ???

ASRock E350M1/USB3 (jediná funkční mobilní platforma), Crucial 8GB RAM, Crucial M4 128GB

Rover623

Nepíšeš nic o tom jestli ti to ten monitor rozpoznalo, nejčastější příčina blbého rozlišení je nerozpoznaný monitor

HouBa

• Návštěvník
Nepíšeš nic o tom jestli ti to ten monitor rozpoznalo, nejčastější příčina blbého rozlišení je nerozpoznaný monitor

Ano monitor byl rozpoznán korektně, už léta ho mám, léta Ubuntu používám a vždy je rozpoznán korektně na všech PC co jsem u něj měl. Prostě a jednoduše chybí ovladač, který intel zatím neplánuje.

Rover623

Aktualizace X serveru skrz X-Updates jsi taky zkoušel

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.