Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu Server - SVN - vývojové prostředí  (Přečteno 4482 krát)

dibalaj

• Návštěvník
Ubuntu Server - SVN - vývojové prostředí
« kdy: 09 Března 2012, 11:48:33 »
Zdravím, měl bych takový dotaz.
Mám virtuální server, a doma laptop. Laptop je s windows 7 a na serveru je Ubuntu Server. Na server chci nainstalovat SVN, abych na laptopu mohl používat TortoiseSVN klienta.

V podstatě mi jde pouze o to, aby všechny skripty atd. byly na serveru, a já měl doma na PC working copy. Ovšem chci to mít tak, že jakoukoliv změnu ve working copy na laptopu provedu, byla ihned vidět na serveru. jednoduše "live" upravovat skripty, co budou na serveru.

jde to nějak udělat? Nechci to dělat tak, že budu mít nové změny pouze ve working copy, a poté změny commitovat.

Předem díky za rady ;-)

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Re:Ubuntu Server - SVN - vývojové prostředí
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2012, 13:20:49 »
Subversion pouzivam, tak si troufnu vyhodnotit, ze to na pozadovanou akci (live zmeny) neni vhodny nastroj....

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2012, 13:38:37 »
mozna by bylo lepsi si primountovat souborovy system serveru do lokalniho souboroveho systemu (viz sshfs, ssh, sftp atd) a upravovat to takto? nebudes mit ale lokalni working copy
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Března 2012, 16:27:46 »
IDE jako třeba netbeans při práci s FTP vytvářejí lokální koppi na disku a pak jen pri ukládání odesílají editovaný soubor na server. Bohužel z osobní zkušenosti (třeba to jen neumím používat) mi to nepřijde jako dobré řešení, o upload se netbeans postará ale download nových změn ze serveru je potřeba dělat ručně, nejčastěji novým stažením lokální kopie. Navíc narozdíl od SVN se nekontrolují případně konflikty ve uploadovaném souboru proti serveru.

Zkusete se podívat na vlastnosti jiných verzovacích systému, nemám s nimi zkušenost, ale třeba některý obsahuje funkce které vyžadujete (git, mercurial, cvs, bazzar,...)
jabber: etnyx@jabbim.cz

dibalaj

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2012, 09:57:25 »
Aha :-)

já jen že to takhle máme v práci, a totální mi to vyhovuje.

TO: Šuohob -> A na windowsy si jde přimountovat disk ze serveru?

btw: přes nějaké IDE to dělat nechci, používám Eclipse PDT a zkoušel jsem to přes Remote (něco) ... a výsledek byl strašně pomalé celé IDE a nefungovat našeptávač.

Proto bych to chtělo obejít, aby to IDE vidělo jako lokální soubory, už někde na vrstvě Win.

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 11 Března 2012, 11:58:51 »
Tak se pozeptej jakým způsobem to máte v práci vyřešené? Určitě to se pak napiš :-)

Zerog

• Aktivní člen
  • *
    • Zerog blog
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2012, 12:31:07 »
Citace
Aha :-)

já jen že to takhle máme v práci, a totální mi to vyhovuje.

A to takhle pouzivate SVN ?

Chapu to spravne ze pokazde, kdyz soubor ulozis, tak se automaticky commitne na server ? (Nebo dokonce po kazdem znaku?) To znamena, ze pisete kod a najednou vyskoci okno ze pisete konflikt?

Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2012, 14:21:09 »
TO: Šuohob -> A na windowsy si jde přimountovat disk ze serveru?

Ty widle jsem v prvnim prispevku prehlidl. urcite umi mountovat sitove disky (viz samba), bohuzel ti ale konkretnej neporadim, se sambou jsem nedelal

Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

dibalaj

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Března 2012, 06:05:14 »
Tak jsem si na serveru nakonfiguroval Sambu, a zjistil jsem, že můj poskytovatel tuhle službu vyhodnotil jako nebezpečnou, a blokuje port pro Sambu, takže se z domova nepřipojím :-/ Takže hledám jiný způsob, jak do Win7 přimountovat síťovej disk. Zatím jsem nic nenašel.

Kdyby kdokoliv věděl o nějakým řešení, sem s nim ;-)

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 12 Března 2012, 10:43:38 »
Zašifrovat, případně změnit port, protáhnout přes VPN

dibalaj

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 12 Března 2012, 14:28:54 »
Zašifrovat, případně změnit port, protáhnout přes VPN

Jak spojení zašifruju a na jakej port mám SMB nastavit? bude na VPNku stačit OpenVPN?

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 12 Března 2012, 14:41:51 »
Šifrování - vytvořit ssh tunel, nějaké info sice staré ale pěkně napsané http://www.cryptofest.cz/2003/slajdy/sshtunel/ssh.html
Změna portu - víceméně to je jedno, ono ISP spíš než Sambu jako takovou blokuje jen port na kterém defalutně běží, tady čistě záleží na providerovi jak má nastavenou infrastrukturu a jestli je ochoten se s dohodnout.
VPN - ano proč ne

Není nutný dělat všechny ty věci současně jsou to jen možná řešení, nicméně bych se klonil k tomu aby komunikace byla zašofrována tedy buď ssh tunel nebo openVPN určitě nasadit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.