Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s grafikou Kubuntu  (Přečteno 1558 krát)

horal-fanda

• Návštěvník
Problém s grafikou Kubuntu
« kdy: 14 Března 2012, 11:05:42 »
Ahoj, s Linuxem jsem začátečník a potřeboval bych vyřešit jeden problém.

Zkoušel jsem nainstalovat Linux Mint 12 KDE a po instalaci po restartu mi nenaběhl monitor do grafického módu, ale pouze do svítící černé obrazovky.

Zkusil jsem tedy Kubuntu, kde se mi ale problém opakuje. Není problém spustit Live Mode, v systému vidím i grafiku integrovanou na procesoru, ale když dám instalaci a poté restart a boot z disku, tak mi jen problikne modrá obrazovka, někdy ani to ne, monitor se přepne jako při přechodu z jednoho rozlišení na jiné, ale zůstane na něm černá svítící obrazovka.
Jaký je tedy rozdíl mezi Live Mode a instalací v ovládání hardware? Můžu nějak zjistit, kde je problém? Zkoušel jsem dělat všechny možné kombinace v Biosu u nastavení Video, ale bohužel. Základní desku mám Intel DH57JG, procesor intel i3, 3,2 GHz HD Graphics.

Díky moc za rady.

horal-fanda

• Návštěvník
Re:Problém s grafikou Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 14 Března 2012, 11:22:31 »
Našel jsem ještě toto:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1939162

Ale jak nainstalovat nový kernel? Zaškrtnout už v instalaci stažení balíků?

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Března 2012, 14:41:38 »
Zkus parametr při bootování. Vidím to na noacpi. Jinak si myslím, že tady přibývá neumětelů, kteří si s rozdělením disku při instalaci a se samou instalací nevědí rady. Měli byste napřed číst a pak teprve instalovat. Nebo se poučit a pak přeinstalovat.

horal-fanda

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Března 2012, 14:32:57 »
Ahoj,

omlouvám se, opravdu to acpi=off vyřešilo. Díky moc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.