Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: JAVA JRE Version 5.0 Update 10  (Přečteno 3119 krát)

uf

• Aktivní člen
  • *
JAVA JRE Version 5.0 Update 10
« kdy: 17 Ledna 2007, 13:04:02 »
stiahol som si update JAVY /.bin/ aj nainstaloval ale moj prehliadac OPERA mi na strankach stale vypisuje aby som si nainstaloval novsiu verziu Sun JAVA..

zrejme treba v OPERE nastavit spravnu cestu k JAVE....

takto to vyzera v prehliadaci v case starsej JAVY
Citace
/usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun-1.5.0.06/jre/lib/i386/

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #1 kdy: 17 Ledna 2007, 16:26:39 »
A potřebuješ ji nutně k něčemu? Myslím, že by bylo vhodnější počkat, až se objeví v repozitářích.
Kubuntu forever :-)

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Ledna 2007, 18:24:37 »
Podivej se co je v tom adresari a najdi adresar se stejnym obsahem i nove nainstalovane Jave! Pravdepodobne se jedna o /tvoje_cesta/jre1.5.0-10/lib/i386.

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Ledna 2007, 18:44:52 »
ANO cestu mam podobne a funguje to......totizto na pingmeter zo stranky dsl.sk potrebujem mat java aplet....kym neprisla nova verzia javy TEST PING prebehol..akonahle upgradovali javu mi vypisuje aby som si stiahol najnovsiu verziu....

po otestovani na oficialnych strankach sa mi potvrdila najnovsia verzia javy ALE na TEST na pingmeter dsl.sk mi i napriek tomu nechce prebehnut....

v OPERE mam navolenu cestu k novej JAVE...no vo FIREFOX mam stale tu staru verziu: test na oficialnych strankach javy to potvrdzuje..kde zmenim vo FIREFOXE cestu k novej JAVE?

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Ledna 2007, 21:03:12 »
Kód: [Vybrat]
   cd /plugins
    ln -s /plugin/i386//libjavaplugin_oji.so .

In the ln command line above, use ns7-gcc29 if Mozilla was compiled with gcc2.9.
Tazke nejdrive pokud je ve slozce ~/.mozilla/plugins uz soubor libjavaplugin_oji.so tak odstarnit nebo zazalohovat. A potom vytvorit symbolicky link na ten plugin v me nove nainstalovane jave (ja ji mam v /opt/jre1.5.0-10).
Kód: [Vybrat]
ln -s /opt/jre1.5.0-10/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so ~/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.soPro overeni jestli ji FF sezralo zadej kouzelnou adresu about:plugins

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 18 Ledna 2007, 12:05:31 »
:O je to mozne?? DNES MI UZ ANI V OPERE NEfunguje JRE update 10....

FF mi nic nezozral.....

viem len to ze som si instaloval javu cez konzolu podla navodu

Citace
sudo apt-get install sun-java5-bin

sudo apt-get install sun-java5-plugin
..takto mi to fungovalo vsetko az kym neprisiel update...tak som si stiahol bin subor a nainstaloval ANI NEVIEM kde je nainstalovany len som zbadal ze v adresari kde som mal povodny BIN subor javy sa mi vytvoril ADRESAR s "jre1.5.0_10" - zrejme je to cesta k tej novej jave ALE PREHLIADACE MI JU aj tak neakceptuju....

mam celu javu odinstalovat a potom iba nainstalovat cez bin subor novu javu? ako?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 18 Ledna 2007, 12:09:46 »
Pouzivam pouze verzi javy z repozitaru, aktualizace primo od vyrobce neinstaluji, vzdy cekam az Ubuntu vyda oficialni balicek. Funguje mi na ctyrech pocitacich (3x edgy, 1x feisty) bez problemu.

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 18 Ledna 2007, 12:13:58 »
rozumiem..takto som to mal povodne...no niektore stranky /napr. dsl.sk / mi neuskutocnia test kedze ma stale odkazuju na stiahnutie najnovsej verzie java apletov...takto prichadzam o test pingmetra - a o dalsie sluzby ktore su na novej verzie javy zavisle....no dobre..pokial chybu nerobim ja nic ine mi ani neostava aby som len pockal na repozitare..

LS

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 18 Ledna 2007, 12:16:19 »
Jakou verzi to vyzaduje?
Ve feisty je verze ia32-sun-java5-bin (1.5.0-10-1) - co zvazit upgrade systemu na 7.04?

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 18 Ledna 2007, 12:28:10 »
ziada to odomna iba upgrade SUN JRE ...mam 1.5.0.6 instalovanu...este pred par dnami bolo vsetko ok no zda sa ze 1.5.0.6 uz nestaci....

..na upgrade som trochu vahal po tych vsemoznych problemoch s tym spojenych...ale ak mi odporucite aby som upgradol s tym ze mi system bude minimalne tak fungovat ako s DD tak na vas dam..

LS

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 18 Ledna 2007, 12:35:56 »
Proti DD je FF mene stabilni, vyvoj teprve probiha, kazdy den je prumerne 50MB aktualizaci ke stazeni. Pokud byste mel upgradovat jen kvuli jednomu nefunkcnimu webu, tak radeji vydrzte nez bude FF vydana jako stable.

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 18 Ledna 2007, 12:39:58 »
ked je rec uz o upgrade..mam 6.06 1 LTS ... viem ze na zaciatku ked vysiel EE boli tiez akesi problemy s programami a podobne...myslite ze v sucasnosti by som uz mohol hladko prejst na EE ? co by ste mi odporucili..

LS

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 18 Ledna 2007, 12:41:48 »
EE rozhodne doporucuji. Podle me je zcela stabilni a funguje bez problemu. Krome mych tri stroju jsem ho instaloval asi deseti dalsim lidem, nevim o vaznejsich problemech.

Zazalohujte vsechna dulezita data a zkuste provest upgrade. Pripravte se na to, ze nekdy se upgrade nepodari a je potreba nacisto instalovat EE.

http://wiki.ubuntu.cz/Přechod_na_Edgy_Eft

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 18 Ledna 2007, 13:27:26 »
Mozna jeste poznamka. Pokud instalujete Javu musite take zmenit symbolicky link /usr/bin/java aby ukazoval na novou cestu k binare javy. Puvodni /usr/bin/java vam doporucuji zazalohovat. Mam DD a pouzivam JRE 5.0 update 10 primo od sunu a FF 2.0 primo od mozilly a zatim jsem zadny problem nezaznamenal. V FF mi Java podle navodu v #5 funguje bez problemu. Je to standartni postup od Sunu, zadna magie. Ja jsem mel chvili edgyho a vubec jsem z nej nemel dobry pocit. Nektere aplikace se instalovali obtizneji (Eclipse) nez v DD a byly tam verze programu napriklad Gaim 2.0 beta, ktere mi nevyhovuji. Ten system se mi zda hodne nedoladeny oproti DD, ale nechci zakladat flame jen muj nazor. Co je funkci na to by se nemelo sahat :).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.