Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mechanika nenačítá vypálená CD/DVD  (Přečteno 3232 krát)

Bertas

• Návštěvník
Mechanika nenačítá vypálená CD/DVD
« kdy: 17 Března 2012, 19:31:13 »
Dobrý den,
mám problém, že moje mechanika odmítá načíst jakékoliv vypálené CD, nebo DVD.
S originálkama nemá problém. Vždycky zachrastí a ukáže že vypálené CD/DVD je prázdné.
Prosím o radu co s tím. Mám nainstalované nejnovější ovladače a ntbook Acer Aspire 5536.

Předem děkuju :)

Rover623

Re:Mechanika nenačítá vypálená CD/DVD
« Odpověď #1 kdy: 17 Března 2012, 19:43:21 »
Vyhoď mechaniku je vadná elektronika, je to mechanika od LG, mám ji také (jak v NTB tak v PC), obě už po několikáté v reklamaci (vždy výměna elektroniky) pak je tak 3 měsíce klid a poté už zase nečte, je to prostě šmejd první kategorie

Bertas

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Března 2012, 20:03:17 »
No to jsem možná nechtěl slyšet ale díky :) No a není nějaké řešení jak ji na zhruba dva dny nějak rozšlapat docela bych to potřeboval :/

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2012, 22:07:17 »
Nevím jestli ti to pomůže, ale vždycky když se mi takhle sekla tak ji na pár dní pomohlo, když jsem ji na chvilku odpojil totálně od napájení. Vzhledem k tomu, že máš notebook budeš ji muset demontovat, ale není to těžké, otevři mechaniku, odmontuj na spodku notebooku kryt co je nejblíže té mechanice, pod ním bude schovaný šroubek, ten odšroubuj a potom mechaniku za otevřená dvířka vytáhni ven.

Bertas

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2012, 22:25:08 »
Jojo zkusit to může a jaká se dá sehnat nějaká co nejlevnější slušná mechanika?

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 17 Března 2012, 22:40:40 »
Není problém, třeba tahle http://www.alza.cz/sony-optiarc-ad-7740h-cerna-d296288.htm

Doporučuji hledat Sony-Optiarc (bývalý NEC), mechaniky jsou to dobré a poměrně levné a plus jako bonus mají i nativní aplikaci pro upgrade firmwaru pod Linux

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.