Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LUBUNTU NEFUNGUJE  (Přečteno 1003 krát)

jirkaCOPTH

• Návštěvník
LUBUNTU NEFUNGUJE
« kdy: 23 Března 2012, 22:07:57 »
Zdravím, po několikerých pokusech (18-19), včetně vyčištění cd mechaniky apod. jsem byl velice zklamán distrem Lubuntu. Líbilo se mi na něm hlavně vzhled prostředí. Jsem naprostý nováček, (14 dní), včera se mi podařilo zprovoznit Wifi ve škole a byl jsem nadšen. (Ubuntu 11.10). Dočetl jsem se o Lubuntu a chtěl ho vykoušet. Celkem 3 ks instalačních CD, třikrát stahováno, vypaloováno na třech strojích, všechny pokusy o instalaci skončily krachem instalace... Mám NTB Compaq Evo600c a nechce se mi ho vyhodit. Je to PIII 1066MHz, 640MB paměti, 40GB HDD. Stále mi píše neznámá grafika, nevím jak instalit ovladače, moji DVB-T kartu do USB Sencor SDB501T asi taky nerozchodím... To jsem fakt včera odpoledne vykřikoval, že mám rád Linuxy, ale nějak mě to opouští,,,
Po opětovné instalaci Ubuntu 11.10 (proběhla normálně, bez problémú) fakt nevím...
Mohl by někdo, třeba Vojtěch Trefný poradit ? Jsem učitel Informatiky a nechci žákům sdělovat moje negativní zkušenosti s Linuxem....
Díky moc, moc  Jirka

Avogadrus

• Návštěvník
Re:LUBUNTU NEFUNGUJE
« Odpověď #1 kdy: 23 Března 2012, 22:21:40 »
ad DVB-T: http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-T_USB_Devices stáhneš si firmware a rozbalíš do
Kód: [Vybrat]
/lib/modules, pak by měla šlapat(aspoň soudím podle převodníku a chipu co sem našel že by měl mít)
U12.04; jádro neznámé; XFCE 4.10

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re:LUBUNTU NEFUNGUJE
« Odpověď #2 kdy: 23 Března 2012, 22:25:56 »
Pokud je nainstalovane funkcni ubuntu, je mozne pridat LXDE prostredi instalaci metabaliku lubuntu-desktop. Pri prihlaseni je pak mozne zvolit, ktere prostredi chci pouzivat.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.