Tak už jsem v obraze. Myslím, že tady je to správný fórům. Mám ATI Radeon 9800 (hlavní monitor Hyunday B91A) a TV Philips (druhý monitor PC-kabel DVI) Jsem zoufalý a prosím o radu. Když něco měním v xorg.conf, tak většinou skončím v černé obrazovce. Většinou to řeším přes sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg, ale obraz v dostatečném rozlišení mám jen na driveru VESA, který ovšem dělá vlny na obrazovce. Driver fglrx vůbec nefunguje a driver ATI ano, ale buď mi zcela zmizí obraz (jde do TV) a nebo se zobrazí, ale jen v rozlišení 400-640. Pochopitelně to jde vyřešit ručním odpojením kabelu k TV, ale pak zas systém TV nedetekuje a navíc je to nepohodlné. Věc by řešil ATI control center pro linux, ovšem to by musely fungovat proprietální ovladače ATI. Na fóru jsem našel i vzorový xorg.conf na 2 monitory, ovšem natolik jiný, že jsem to raději ani nepřepisoval. Po zhroucení XSERVERU musím vždy restartovat v recovery mode a vymazat soubor .Xauthority, jinak se nepřihlásím do systému jako uživatel. Dostačujícím řešením by pro mne bylo nějak opravit VESU a sehnat utilitku, která by třeba ve spolupráci s nějakým programem dokázala sama detekovat připojení TV, ale pouze ručně a ne automaticky. Vím, že je toho mnoho, nicméně čekám na rady.