Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hamachi +VNC  (Přečteno 19583 krát)

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #50 kdy: 28 Ledna 2007, 08:00:38 »
Citace: milhouse
To je jak mluvit do dubu.
Nezlob se, ale některé věci mi prostě nebyly jasné a nejsou mi jasné ani teď, hlava neustále generuje další dotazy typu PROČ a JAK TO ;)
Budu na tom muset zapracovat a vzít si někoho k ruce, nechci to tady rozmělňovat dalšími poddotazy, které s tématem až tak nesouvisí. Dokud v tom nebudu mít jasno, nemá smysl, abych se tady ptal.
Díky za dosavadní trpělivost.
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
hamachi +VNC
« Odpověď #51 kdy: 28 Ledna 2007, 11:19:55 »
Bylo by dobrý, kdyby jste napsal, zda jsou ty balíky nainstalovány a nastaený. Pokud ano, tak problém je jinde. Ještě bych odstranil ty balíky z toho návodu.
A pokud tu kecám bláboly, tak ať mě někdo opraví!

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #52 kdy: 28 Ledna 2007, 12:33:06 »
Bylo by dobrý, kdyby jste napsal, zda jsou ty balíky nainstalovány a nastaený. Pokud ano, tak problém je jinde. Ještě bych odstranil ty balíky z toho návodu.
Nic z toho návodu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=259448 nainstalované nemám, obnovil jsem Kubuntu ze zálohy a aktuálně mám nainstalován pouze vnc-common a vcn4server. Jediné dvě věci, co jsem potom udělal jsou, že jsem
1.spustil vncpasswd a nastavil heslo,
2.v krfb vyplnil heslo z bodu 1. a zaškrtnul všechny checky v sekci "Nepozvaná spojení".
Když spustím krdc na mém kubuntu 192.168.0.3 a chci se tak vlastně dostat vzdáleně "sám na sebe", tak při zadání 192.168.0.3:1 mi to vyhodí plochu, kterou jsem popisoval výše (šedé okno a v něm otevřený a fungující terminál) a při zadání vnc:/192.168.0.3:1 krdc zařve "Spojení selhalo. Server s daným jménem nebyl nalezen".

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #53 kdy: 28 Ledna 2007, 13:00:11 »
Už jsem to konečně pochopil, co ses mi tu snažil naznačit ;)
Třikrát sláva, připojím se do KDE  z XP pomocí VNCclienta jak na "pravou" IP adresu Kubuntu, tak na Hamachi IP. Problém byl v tom, že jsem tvrdošíjně ve všech pokusech zadával IP:1, což jak jsem se dočetl je nějaká další plocha. Takže pokud se snažím dostat na kubuntu prostým zadáním IP ve VNC klientu, funguje to tak jak jsi popsal, vncserver nemusí ani běžet. (Ponechám stranou otázku k čemu v repozitářích ty vnc* balíčky teda jsou).

Ještě se chci vypořádat s jednou věcí : na Kubuntu při pokusu o připojení zvenčí vyběhne dialog a musím ručně potvrdit, že opravdu chci povolit vzdálené připojení. Tohle bych ještě potřeboval odstranit, jediná vstupní bariéra by mělo být heslo do Kubuntu, které teď zadávám ve VNC klientovi.
Update : Stačí nezaškrtnutí volby "Potvrzovat nepozvaná spojení před jejich přijetím" v krfb.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
hamachi +VNC
« Odpověď #54 kdy: 28 Ledna 2007, 13:48:01 »
Tak už vím, kde jste dělal chybu!
Z WinXP se zadává jen IP bez :0
Z KDE do WinXP i do jiného Linuxu se zadává IP:0 Ale to jsem psal! Stačí POZORNĚ číst!

Přihlašování sám na sebe je blbost!!! Pak se nedivím, že to mělo černou obrazovku. Musíte se přihlašovat na jiný PC. Tzn třeba z KDE(ip 192.168.0.3) do WinXP(jiná IP).
To za  ":" znamená jiná spuštěná seissions. Funkce "Spustit novou relaci" Pak jsou spuštěny 2 Xservery. Každý se presentuje číslem za dvojtečkou.

To potvrzení se vyřeší ODškrtnutím "potvrzovat nepozvaná spojení před jejich přijetím."
Napsal jsem to před tím špatně, takže minimálně mít zaškrtnutý 1. a 4. chckbox. Ale opět si stačilo to přečíst a zauvažovat. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #55 kdy: 28 Ledna 2007, 14:03:17 »
Ale opět si stačilo to přečíst a zauvažovat. :)
Ano, přečetl jsem a zauvažoval, viz můj poslední příspěvek, kdy jsem se konečně dobral ke kýženému výsledku :)
PS: mrkni na konec mojí patičky ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.