Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hamachi +VNC  (Přečteno 19577 krát)

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« kdy: 17 Ledna 2007, 22:48:17 »
Zdravim Vas
Ja by som sa chcel spytat, ci je mozne v Ubuntu 6.06 nastavit vzdialene ovladane PC na ktorom je naistalovany windows XP za pomoci VNC a  virtulanej sieti Hamachi.
Hamachi sa mi uz najako podarilo rozbehat, len zial na ten vzdialeny PC sa neviem dostat.
Mam pocit ze Hamachi mi dobre nefunguje, lebo nemozem pingnut vzdialeny stroj,
Som zaciatocnik a bol by som rad ked by niekto kto sa v tom vyzna tu skusil hodit kompletny navod ako nastalovat hamachi, len pre kotroli ci som to urobil spravne, pripadne navod, ako rozbehat ovladanie pomocov VNC cez hamachi.

Velmi pekne dakujem Hugo

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
hamachi +VNC
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2007, 09:04:34 »

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2007, 09:21:34 »
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #3 kdy: 18 Ledna 2007, 16:58:25 »
Diki moc. Hamachi som uspesne spojaznil, ale nomozem sa dostat cez VNC na vzialeny PC.  Skusal som aj rozne ine programi ktore su v linuxe, ale nic nepomohlo. Problem je asi v tom ze VNC v linuxe nepozna Ip adresu tvaru 5.X.X.X.  Alebo vazne neviem kde je problem. Olvaldat vzdialeny PC za pomoci VNC a hamachi v linuxe je asi nemozne :-(

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #4 kdy: 18 Ledna 2007, 17:07:28 »
Citace: Hugobosss
Diki moc. Hamachi som uspesne spojaznil, ale nomozem sa dostat cez VNC na vzialeny PC.  Skusal som aj rozne ine programi ktore su v linuxe, ale nic nepomohlo. Problem je asi v tom ze VNC v linuxe nepozna Ip adresu tvaru 5.X.X.X.  Alebo vazne neviem kde je problem.
Moment, teď tomu moc nerozumím. Chceš se dostat z Ubuntu na vzdálené WinXP Home nebo Professional ? To je totiž dost zásadní, pokud je tam professional, tak nepotřebuješ žádné VNC, k hamachi stačí přibrat do party konzolový rdesktop nebo GUI klikátko KRDC.

Další otázky se budou týkat pouze pokud je na cílovém PC XPPro:
Z jiného PC (win) už jsi se na to cílové pecko dostal ? Ptám se proto, že jestli je tohle tvůj první pokus, tak musíš na něm povolit ve firewallu vzdálenou plochu a hamachi (pokud už není). Z vlastní zkušenosti přidávám ještě jeden postřeh : nepodařilo se mi připojit na PC, kde user neměl zadáno heslo.

Ovladat vzdialeny PC za pomoci VNC a hamachi v linuxe je asi nemozne :-(
Potěším tě, nic není nemožné, spravuju z Kubuntu přes Hamachi a rdesktop několik stanic s XPPro naprosto bez problémů.

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #5 kdy: 18 Ledna 2007, 19:48:15 »
Citace: filo
Diki moc. Hamachi som uspesne spojaznil, ale nomozem sa dostat cez VNC na vzialeny PC.  Skusal som aj rozne ine programi ktore su v linuxe, ale nic nepomohlo. Problem je asi v tom ze VNC v linuxe nepozna Ip adresu tvaru 5.X.X.X.  Alebo vazne neviem kde je problem.
Moment, teď tomu moc nerozumím. Chceš se dostat z Ubuntu na vzdálené WinXP Home nebo Professional ? To je totiž dost zásadní, pokud je tam professional, tak nepotřebuješ žádné VNC, k hamachi stačí přibrat do party konzolový rdesktop nebo GUI klikátko KRDC.

Další otázky se budou týkat pouze pokud je na cílovém PC XPPro:
Z jiného PC (win) už jsi se na to cílové pecko dostal ? Ptám se proto, že jestli je tohle tvůj první pokus, tak musíš na něm povolit ve firewallu vzdálenou plochu a hamachi (pokud už není). Z vlastní zkušenosti přidávám ještě jeden postřeh : nepodařilo se mi připojit na PC, kde user neměl zadáno heslo.

Ovladat vzdialeny PC za pomoci VNC a hamachi v linuxe je asi nemozne :-(
Potěším tě, nic není nemožné, spravuju z Kubuntu přes Hamachi a rdesktop několik stanic s XPPro naprosto bez problémů.
Ano na ten Pc co sa chcem dostat je WinXP profesional SP2. Na svojom kompe mam dva sytemy WinXP a Ubuntu. Vo windowse pouzivam na  vytvorenie virtualnej siete hamachi a na ovladanie VNC. Takze uz som to skusal a Win to ide bez problemov.
Ale nakolko chcem pouzivat aj Ubuntu tak, chcem taketo nieco rozbehat aj mnom.

filo:
mohol by si mi prosim napisat navod, ako spojaznit ovladanie vzdialeneho kompu na ktorom je Win XP z ubuntu cez hamachi, bol by som ti velmi vdacny.

Pripominam ze som v Ubuntu zaciatocnik, tak niekedy potrebujem aj veci vidiet napisane, ja nechcem tvrdit ze sa to neda, len to ja zial neviem.

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #6 kdy: 18 Ledna 2007, 22:28:55 »
[
filo:mohol by si mi prosim napisat navod, ako spojaznit ovladanie vzdialeneho kompu na ktorom je Win XP z ubuntu cez hamachi, bol by som ti velmi vdacny.
Pripominam ze som v Ubuntu zaciatocnik, tak niekedy potrebujem aj veci vidiet napisane, ja nechcem tvrdit ze sa to neda, len to ja zial neviem.
No i já jsem furt začátečník ;)
Takže vycházím z tvých předešlých příspěvků, že hamachi máš v Ubuntu zprovozněno a na cílový komp se v pohodě dostaneš ze stejného kompu (partition winXP), tj. cílová stanice je připravena a zbývá jen zařídit přístup z (K)Ubuntu.
Ve svém domovském adresáři mám soubor SpusteniRDesktop.sh (pozor, musí mít právo na spuštění) s tímto obsahem (upraven login, heslo a IP)
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
rdesktop -a 16 -g 1024x768 -f -u XXX -p YYY ZZZ
# -a 16 16bit barvy
# -g "workarea" nastaveni rozliseni
# -f fullscreen
# -u username uziv.jmeno na vzdalenem pocitaci
# -p passwd heslo uzivatele na vzdalenem pocitaci
Řádky začínající # jsou komentáře
Místo XXX zadej login uživatele na cílovém PC
Místo YYY zadej heslo uživatele na cílovém PC
Místo ZZZ zadej hamachi IP adresu cílového PC

Nejdříve zkus upravený řádek "rdesktop ... " vložit do konzoly a spustit, pokud budeš úspěšný, tak si vytvoř ten sh soubor a případně pak zástupce na plochu, iniciativě se meze nekladou.

Hodně zdaru a napiš jak jsi dopadl ;)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
hamachi +VNC
« Odpověď #7 kdy: 19 Ledna 2007, 17:40:53 »
Filo, je na cílovém PC s Win zadáno uživ jméno i heslo?
Mě se právě nejde připojit na WinXP Home SP2. Není tam tedy heslo, a pokud bych ho nemusel zadávat, byl bych raději. Není to mé PC.

Díky.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #8 kdy: 19 Ledna 2007, 20:26:42 »
Citace: milhouse
Filo, je na cílovém PC s Win zadáno uživ jméno i heslo?
Mě se právě nejde připojit na WinXP Home SP2. Není tam tedy heslo, a pokud bych ho nemusel zadávat, byl bych raději. Není to mé PC.
Díky.
No první a hlavní zádrhel je v tom XPH. Jak jsem psal výše, předpokládám na cílové stanici XPPro, protože jen ta má v sobě integrovanou podporu pro vzdálenou plochu. Na XPH se bude muset nad hamachi použít nějaký jiný instrument, aby ses na PC dostal i "graficky". Bohužel netuším jaký, všechny mnou obhospodařované ovečky mají XPPro, takže jsem se po tom ani nepídil. :(
Jinak musím říct, že se mi ani v jednom případě (ze čtyř) nepodařilo připojit ani na XPPro, pokud uživatel neměl zadáno heslo. Po jeho zadání vše v poho.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
hamachi +VNC
« Odpověď #9 kdy: 19 Ledna 2007, 21:29:01 »
ok, díky.

N. Á. V. O. D. Y.

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #10 kdy: 19 Ledna 2007, 22:22:43 »
to milhouse : ten instrument se zove VNC a docela ho chválí, pokud nejsi na Hamachi nějak fixovaný, zkus ho vyzkoušet, třeba zabere.
Update : sorry za omyl, teď mi kámoš vysvětlil, že VNC není náhrada Hamachi, ale vzdálené plochy, přičemž se (prý) používá úplně stejně a dá se s ním dostat i na XPH

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
hamachi +VNC
« Odpověď #11 kdy: 20 Ledna 2007, 09:33:05 »
Jj, VNC není problém. Jen bratr používá Radmin, na který se z Kubuntu 6.06 ani 6.10 prostě nemůžu připojit. Z WinXP není problém...

N. Á. V. O. D. Y.

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #12 kdy: 20 Ledna 2007, 14:59:32 »
Zdravim Vas.

#!/bin/bash
rdesktop -a 16 -g 1024x768 -f -u XXX -p YYY ZZZ
# -a 16            16bit barvy
# -g "workarea"        nastaveni rozliseni
# -f            fullscreen
# -u username        uziv.jmeno na vzdalenem pocitaci
# -p passwd        heslo uzivatele na vzdalenem pocitaci

podla toho navodu, sa mi tu vzdialeny pristup nepodari rozbehat.
na teraz stym asi koncim, ale urcite este sa k tomu vratim.

Hugo.

Pavelp

• Host
hamachi +VNC
« Odpověď #13 kdy: 20 Ledna 2007, 18:12:25 »
Zkousel jste Krdc ?

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #14 kdy: 22 Ledna 2007, 11:01:56 »
Citace: Pavelp
Zkousel jste Krdc ?
Hej skusal som uz vsetko a nic nepomohlo

Hugo

Pavelp

• Host
hamachi +VNC
« Odpověď #15 kdy: 22 Ledna 2007, 11:04:25 »
A to hamachi funguje? jsou funkcni virtualni rozhrani a da se pres ne komunikovat ?

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #16 kdy: 22 Ledna 2007, 11:44:04 »
A to hamachi funguje? jsou funkcni virtualni rozhrani a da se pres ne komunikovat ?
Ano hamachi mi funguje, aj som pripojeny do sieti, len ked chcem pingnut dani stroj s ipeckov 5.x.x.x tak sa to neda, tak neviem ci to funguje. ale ked zadam v konzole prikaz hamachi list tak mi vypise danu siet a ipcka PC co su do nej pripojene.

Hugo

Pavelp

• Host
hamachi +VNC
« Odpověď #17 kdy: 22 Ledna 2007, 11:57:13 »
Hamachi funguje, ale sit nefunguje?!  Tak za to nemuze VNC. Az zprovoznite sit, pojede i VNC. Hamachi neznam, neporadim.

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #18 kdy: 22 Ledna 2007, 12:01:56 »
Hamachi funguje, ale sit nefunguje?!  Tak za to nemuze VNC. Az zprovoznite sit, pojede i VNC. Hamachi neznam, neporadim.
Tak hamachi som zpojaznil, podla navodu co som nasiel na nete, tak inak naviem, kde je problem

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #19 kdy: 22 Ledna 2007, 12:16:29 »
To Hugoboss : Já zas možná budu schopen poradit s hamachi, ale určitě pak budu potřebovat helpnout s VNC, s tím zas válčím já ;)
Takže budem pokračovat step by step : píšeš, že v tom listu hamachi vidíš IP adresy. Pokud se nemýlím, tak ty, které jsou online, mají u sebe hvězdičku.
1. Pingneš si na takovou IP ?
2. Vidí tě ta stanice (winXP) taky online, tj. se zelenou a neblikající tečkou ?

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #20 kdy: 22 Ledna 2007, 14:14:01 »
Citace: filo
To Hugoboss : Já zas možná budu schopen poradit s hamachi, ale určitě pak budu potřebovat helpnout s VNC, s tím zas válčím já ;)
Takže budem pokračovat step by step : píšeš, že v tom listu hamachi vidíš IP adresy. Pokud se nemýlím, tak ty, které jsou online, mají u sebe hvězdičku.
1. Pingneš si na takovou IP ?
2. Vidí tě ta stanice (winXP) taky online, tj. se zelenou a neblikající tečkou ?
Ano presne tak ako pises. Ja ked zadam v konzole prikaz hamasi list, tak vidim PC s IPckov pri ktorej je hviezdicka.
Na kompe ktorom je win XP bezi hamachi a na nom vidno stroj IP adresu stroja na ktorom bezi Ubuntu. Ta IPcka svieti na zeleno.
Takze podla mna hamachi bezi.

lenze ked chcem pingnut Tu IP adresu v hamachi tak mi pise take nieco:

ping: sendmsg: Operation not permitted

a pingnut sa to neda ani naspat z XPcka.

Hugo

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #21 kdy: 22 Ledna 2007, 14:19:51 »
lenze ked chcem pingnut Tu IP adresu v hamachi tak mi pise take nieco:
a pingnut sa to neda ani naspat z XPcka.
Hugo
No vida, první stopa, tohle už snad znalejším něco řekne, já můžu bohužel maximálně tipovat ... že by něco s právama pro ping ?
Omlouvám se za stupidní dotaz, ale raději se zeptám : pingnout na nějakou jinou "obyčejnou" IP jsi zkoušel ?

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #22 kdy: 22 Ledna 2007, 14:28:44 »
Ano klasicka IP adresa, stroja na na ktoroj XP ide, dopkonca sa mi podarilo rozbehat aj VNC, lenze ja sa potrebujem dostat na ten komp aj z domu a na to potrebujem rozbehat to hamachi. Tak to uzivam vo windowsoch a bet preoblemov to funguje.

Skus sa mrknut an tuto adresu:
http://doc.gwos.org/index.php/VNC_and_Hamachi

je tam navod ako rozbehat VNC + hamachi.
Ja asi budem mat problem vo fierestarteru, neviem tam povolit asi to hamachi, skus sa na to mrknut mozno na nieco prides ti, treba tam esditovat jeden subor a nechce mi nan povolit pristup.

Hugo.

filo

• Aktivní člen
  • *
hamachi +VNC
« Odpověď #23 kdy: 22 Ledna 2007, 14:35:13 »
Promiň ať to čtu, jak to čtu, moc té tvé odpovědi nerozumím.
Pro jistotu : Když si z Ubuntu pingneš třeba na 194.228.32.3, tak to jde ? Tj. nezahlásí to, co jsi uváděl předtím : ping: sendmsg: Operation not permitted ?
Pokud ti na Ubuntu pingy kamkoliv jinam chodí, asi se budeš muset mrknout na ten firestarter, ale v tom ti bohužel nehelpnu, páč ho na Kubuntu vůbec nemám a nepoužívám :(
PS: Díky za návod, už jsem ho zběžně proletěl, potíž je, že to je pro Gnome, takže některé tam uvedené prográmky jsou pro mě španělská vesnice :(

Hugobosss

• Návštěvník
hamachi +VNC
« Odpověď #24 kdy: 22 Ledna 2007, 14:48:51 »
Tak ako pises, ked pingnem napr. 194.228.32.3, tak to ide, dokonca sa pripojim aj na VNC.
Lenze ked pingnem 5.x.x.x na tom istom stroji 194.228.32.3 tak to zahlasi.
: ping: sendmsg: Operation not permitted ?

Hugo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.