Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Ubuntu 12.04 - Gnome Classic  (Přečteno 8863 krát)

Übermensch

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 498
  • Karma: +25/-8
    • Zobrazit profil
Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« kdy: 31 Březen 2012, 13:50:46 »
Někdo mi řekl, že prostředí Classic v novém Ubuntu je lepší než v 11.10, jde tam opět manipulovat s obsahem panelů apod.

Je to pravda? Když upgraduji z 11.04, kde mám Gnome 2, nebudu něčím (opět) nemile překvapen?
^\-(o)_(o)-/^

Rover623

Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #1 kdy: 31 Březen 2012, 18:06:23 »
Ve 12.04 už je značně vylepšený GNOME fallback, což je vlastně GNOME 2, jde tam už se vším opět zase pohnout, ale musí se držet ALT

Übermensch

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 498
  • Karma: +25/-8
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #2 kdy: 31 Březen 2012, 18:40:44 »
A co ty panely? Funguje i přidávání libovolných programů do tray, přidávání apletů apod.?
^\-(o)_(o)-/^

Rover623

Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #3 kdy: 31 Březen 2012, 20:01:02 »
Ano, funguje to stejně jako GNOME 2, ale myslím, že těch appletů není k dispozici tolik

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #4 kdy: 31 Březen 2012, 20:30:47 »
A co ty panely? Funguje i přidávání libovolných programů do tray, přidávání apletů apod.?
Funguje to aj v 11.10. Akurát treba stlačiť alt pred klikom.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #5 kdy: 31 Březen 2012, 20:39:33 »
No, mě na 12.04 funguje komplet vše a Gnome-shell je prostě prvotřídní a intuitivní prostředí...Unity je kvůli Compizu nenažrané a  Gnome 2 je minulost, posun dopředu je obrovský.
Pokud někomu v nových verzích Ubuntu vadí Unity, radím: přejděte na Gnome-shell  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil

Václav Sobota

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 219
  • Karma: +10/-1
  • Mundus vult decipo, ergo decipiatur.
    • Zobrazit profil
    • Agro Invest Bohemia Corporation
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #7 kdy: 01 Duben 2012, 17:28:29 »
Chystam se ze sve osvedcene 10.10 prejit v dubnu prave na 12.04, podle toho, co jsem doposud (letmo) zkusil dam asi prednost gnome-shellu pred unity. Cili dotaz je - muzu nejakym zpusobem kompletne odinstalovat unity po te, co budu mit gnome-shell? Jeste presneji receno, cilem je mit moznost zvolit mezi tim fallbackem "a la GNOME 2" a GNOME-Shell, pricemz Unity by se melo (vc. vseho, co diky absenci unity nebudu potrebovat - compiz) odstranit...
Svoboda je příležitost konat dobro, ale jen tehdy, pokud je také příležitostí činit zlo. [Friedrich August von Hayek]

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1145
  • Karma: +104/-3
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #8 kdy: 01 Duben 2012, 21:04:39 »
když už se tu mluví o gnome, rád bych se vás testerů zeptal, LTS verze bude obsahovat gnome-shell 3.2 nebo verzi 3.4? co jsem tak googlil tak se nějaké články říkají, že 3.2, jiné zase 3.4 , jsem z toho nějakej zmetěnej :-D
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 19.10 64bit, Gnome Shell 3.34

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #9 kdy: 01 Duben 2012, 22:13:31 »
když už se tu mluví o gnome, rád bych se vás testerů zeptal, LTS verze bude obsahovat gnome-shell 3.2 nebo verzi 3.4? co jsem tak googlil tak se nějaké články říkají, že 3.2, jiné zase 3.4 , jsem z toho nějakej zmetěnej :-D
Myslím, že ve final verzi by už mohlo být 3.4.
PS: pro GS mám PPA zdroj od Ricotze

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 01 Duben 2012, 22:22:08 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

Sešívaný

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 667
  • Karma: +107/-14
    • Zobrazit profil
    • Osobní stránky
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #10 kdy: 01 Duben 2012, 22:14:51 »
když už se tu mluví o gnome, rád bych se vás testerů zeptal, LTS verze bude obsahovat gnome-shell 3.2 nebo verzi 3.4? co jsem tak googlil tak se nějaké články říkají, že 3.2, jiné zase 3.4 , jsem z toho nějakej zmetěnej :-D

Pravdu mají oba, v 12.04 budou některé součásti GNOME z 3.2 a 3.4 a v některých případech dokonce 3.0, aby to bylo ještě víc zamotané :-)
Existuje snad ale nějaké PPA, které nebídne kompletně nejnovější GNOME.

Šuohob

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2171
  • Karma: +141/-22
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #11 kdy: 02 Duben 2012, 00:17:08 »
No, mě na 12.04 funguje komplet vše a Gnome-shell je prostě prvotřídní a intuitivní prostředí...Unity je kvůli Compizu nenažrané a  Gnome 2 je minulost, posun dopředu je obrovský.
Pokud někomu v nových verzích Ubuntu vadí Unity, radím: přejděte na Gnome-shell  ;)

Ja treba gnome shell a unity povazuji za zrudnost. Pocitac mam predevsim na praci a tyhle veci
1) zpomaluji (v unity tezko muzu mit otevrenych 20 oken a delat paralelne - vsechny se proste na ten panel nevejdou a rolovani je opruz)
2) na hardware bez 3D akcelerace shell stejne nejde (pokud bude pouzitelny sw rendering, tak mozna i pujde, ale na pomalem procaku asi pomalu)
3) nemaji klasicke menu s aplikacemi (at uz gnome2 like, ci KDE4 like) coz mne osobne strasne vadi

Jak jsem koukal na promo CD s gnome 3.4, tak tam v gnome-shellu zmizelo tlacitko minimalizace, musim pouzivat aktivity, okna nejdou hodit na listu, lista s hlavni nabidkou aplikace se stehuje nahoru... To doufam spravi gnome-tweak, nebo gconf-editor. Nebo ne?

Cili otazka zni: Vite, jak to bude do budoucna s gnome-fallback? Bude alespon stejne pouzitelny jako ted?

« Poslední změna: 02 Duben 2012, 00:38:26 od Šuohob »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

janek-m

  • Host
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #12 kdy: 02 Duben 2012, 08:03:38 »
Citace
Cili otazka zni: Vite, jak to bude do budoucna s gnome-fallback? Bude alespon stejne pouzitelny jako ted?

http://www.webupd8.org/2012/02/more-classic-gnome-session-lands-in.html

brambora

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 20
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #13 kdy: 04 Duben 2012, 07:35:10 »
když už se tu mluví o gnome, rád bych se vás testerů zeptal, LTS verze bude obsahovat gnome-shell 3.2 nebo verzi 3.4? co jsem tak googlil tak se nějaké články říkají, že 3.2, jiné zase 3.4 , jsem z toho nějakej zmetěnej :-D


taky bych mel na testery dotaz....jak to chodi na ntb s grafarnou na procesoru?prej to ma bejt v pohode na rozdil od predchozich verzi

RapMan

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 290
  • Karma: +13/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #14 kdy: 04 Duben 2012, 18:14:58 »
K dotazum. Pouzivam gnome classic v ubuntu 12.04, zatim spokojenost http://www.abclinuxu.cz/desktopy/rapman-20120323 . Misto dolniho panelu pouzivam awn, horni panel se chova uplne stejne jako v ubuntu 11.04, akorat menu System propadlo do menu Aplikaci.

Testuju na desktopu s i5 a grafikou v procesoru, vse funguje spravne hned po nabootovani z livecd.

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #15 kdy: 04 Duben 2012, 21:55:10 »
No, mě na 12.04 funguje komplet vše a Gnome-shell je prostě prvotřídní a intuitivní prostředí...Unity je kvůli Compizu nenažrané a  Gnome 2 je minulost, posun dopředu je obrovský.
Pokud někomu v nových verzích Ubuntu vadí Unity, radím: přejděte na Gnome-shell  ;)

Ja treba gnome shell a unity povazuji za zrudnost. Pocitac mam predevsim na praci a tyhle veci
1) zpomaluji (v unity tezko muzu mit otevrenych 20 oken a delat paralelne - vsechny se proste na ten panel nevejdou a rolovani je opruz)
2) na hardware bez 3D akcelerace shell stejne nejde (pokud bude pouzitelny sw rendering, tak mozna i pujde, ale na pomalem procaku asi pomalu)
3) nemaji klasicke menu s aplikacemi (at uz gnome2 like, ci KDE4 like) coz mne osobne strasne vadi

Jak jsem koukal na promo CD s gnome 3.4, tak tam v gnome-shellu zmizelo tlacitko minimalizace, musim pouzivat aktivity, okna nejdou hodit na listu, lista s hlavni nabidkou aplikace se stehuje nahoru... To doufam spravi gnome-tweak, nebo gconf-editor. Nebo ne?

Cili otazka zni: Vite, jak to bude do budoucna s gnome-fallback? Bude alespon stejne pouzitelny jako ted?
Někde jsem tuším četl, že v gnome ve verzi 3.4 už gs akceleraci od karty vyžadovat nebude.

Tu, to bylo:

http://www.linuxexpres.cz/software/recenze-gnome-3-4
************************************

mira_mo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 244
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #16 kdy: 05 Duben 2012, 18:57:51 »
Jdou Vám na panelu posouvat ikony a applety libovolně nebo jen ke krajům a na střed?

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6214
  • Karma: +452/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #17 kdy: 05 Duben 2012, 19:16:56 »
Kraj a stred.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mira_mo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 244
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #18 kdy: 05 Duben 2012, 19:25:43 »
to je docela na nic.

LPK

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 328
  • Karma: +6/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #19 kdy: 13 Duben 2012, 13:35:32 »
no tak jsem se odhodlal ve VBx vyzkouset opet GC a musim uznat ze uz je pouzitelne ... uplne idealni to nejni, ale da se nastavit "temer" do stejne podoby jako G2 v 11.04, coz je pro moji ergonomii prace velmi dulezite. Jen takovy blby dotaz, daji se do GC dostat motivy vzhledu z G2 ???
tradiční bordel + Nvidia :-)

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6214
  • Karma: +452/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #20 kdy: 13 Duben 2012, 14:05:14 »
A neviete niekto ci sa da dostat k hodinam aj datum tak ako to bolo v pred tym? Nikde to nemozem vygooglit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Nemo7

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 160
  • Karma: +22/-6
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #21 kdy: 14 Duben 2012, 18:10:41 »
no tak jsem se odhodlal ve VBx vyzkouset opet GC a musim uznat ze uz je pouzitelne ... uplne idealni to nejni, ale da se nastavit "temer" do stejne podoby jako G2 v 11.04, coz je pro moji ergonomii prace velmi dulezite. Jen takovy blby dotaz, daji se do GC dostat motivy vzhledu z G2 ???
Osobně si myslím, že starý motiv vzhledu nepůjde, když je vytvořený pro G2. Ale applety z G2 by měly fungovat. A stejně jsem nenašel, jak rozjet svou oblíbenou "zásuvku"(=drawer applet). Neví někdo, jak na to ?

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3045
  • Karma: +484/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #22 kdy: 14 Duben 2012, 19:09:17 »
A neviete niekto ci sa da dostat k hodinam aj datum tak ako to bolo v pred tym? Nikde to nemozem vygooglit.

Problém je v tomto:
Kód: [Vybrat]
$ gnome-control-center indicator-datetime

** (gnome-control-center:11820): WARNING **: Could not find settings panel "indicator-datetime"

** (gnome-control-center:11820): WARNING **: Could not load setting panel "indicator-datetime": Unknown error

Řešením je vlézt na chvíli do Unity a nastavit to tam, neb kvůli té chybě je dialog pro nastavení hodin v Classicu nekompletní.

Edit: Elegantnější řešení je spustit dconf-editor a nacvakat si to v com > canonical > indicator > datetime ;)
« Poslední změna: 14 Duben 2012, 19:19:03 od GdH »

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6214
  • Karma: +452/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #23 kdy: 14 Duben 2012, 19:19:45 »
Vdaka toto funguje.
Inak prave som isiel pisat dalsiu vec co si neviem vysvetlit. Ak si c ccsm zapnem rozmiestnovanie okien(pouzivam vystredene ale robi na vsetkom) tak sa mi okna prilepuju na spodny panel. Ide o to ze toto prilepovanie sa deje aj ked okno umiestnim do stredu obrazu. Jednoducho skoci dolu. Pripadne ked mi okno zavadzia tak ho umiestnim z polovice dolu pod obraz(monitor) zasa vyskoci hore tak ze sa spodkom prilepi na spodny panel. Ked rozmiestnit okna vypnem prestane to robit ovsem okna mi otvara tak ze vrchne oramovanie je zobrazene pod vrchnym panelom.
Deje sa toto aj dakomu inemu?
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3045
  • Karma: +484/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Ubuntu 12.04 - Gnome Classic
« Odpověď #24 kdy: 14 Duben 2012, 19:29:50 »
Vdaka toto funguje.
Inak prave som isiel pisat dalsiu vec co si neviem vysvetlit. Ak si c ccsm zapnem rozmiestnovanie okien(pouzivam vystredene ale robi na vsetkom) tak sa mi okna prilepuju na spodny panel. Ide o to ze toto prilepovanie sa deje aj ked okno umiestnim do stredu obrazu. Jednoducho skoci dolu. Pripadne ked mi okno zavadzia tak ho umiestnim z polovice dolu pod obraz(monitor) zasa vyskoci hore tak ze sa spodkom prilepi na spodny panel. Ked rozmiestnit okna vypnem prestane to robit ovsem okna mi otvara tak ze vrchne oramovanie je zobrazene pod vrchnym panelom.
Deje sa toto aj dakomu inemu?

Přenastavil sis nejspíš omylem Multi Output Mode, dej tam výchozí hodnotu - Use active output device