Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BUG u 3.0.0-18-generic  (Přečteno 1253 krát)

kovar

• Návštěvník
BUG u 3.0.0-18-generic
« kdy: 06 Dubna 2012, 11:28:25 »
Dobrý den,
mám problém s novým kernelem - 3.0.0-18 (pro upřesnení posílám výpis z příkazu "uname -a"):
Kód: [Vybrat]
kovar@kovar-laptop:~$ uname -a
Linux kovar-laptop 3.0.0-18-generic #31-Ubuntu SMP Tue Mar 27 16:53:46 UTC 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux

V úterý jsem nainstaloval update a od té doby mám problémy s Javou (OpenJDK) a několika programy.
Nebudu sem posílat celé error logy, pošlu jen příklady.

* Nejde mi spustit chromium - výpis z terminálu:
kovar@kovar-laptop:~$ chromium-browser
[30728:30740:3531302951:ERROR:nss_util.cc(482)] Error initializing NSS with a persistent database (sql:/home/kovar/.pki/nssdb): NSS error code: -8187
[2:2:3532900815:ERROR:zygote_main_linux.cc(520)] write: Broken pipe
Segmentation fault

* Dále mi začal často chrashovat Firefox - často při načátání flashe, videí, ale občas skutečně "jen tak, kdy se mu zachce" (vím, že tohle není správná definice problému, ale nevím víc:)

* Dále mi nejdou aplikace spojené s Javou, například netbeans - výpis z terminálu:
kovar@kovar-laptop:~/netbeans-7.0.1/bin$ ./netbeans
#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  SIGSEGV (0xb) at pc=0x01088702, pid=31573, tid=2953718640
#
# JRE version: 6.0_23-b23
# Java VM: OpenJDK Client VM (20.0-b11 mixed mode, sharing linux-x86 )
# Derivative: IcedTea6 1.11pre
# Distribution: Ubuntu 11.10, package 6b23~pre11-0ubuntu1.11.10.2
# Problematic frame:
# V  [libjvm.so+0x245702]  JVM_MonitorWait+0x192
#
# An error report file with more information is saved as:
# /home/kovar/netbeans-7.0.1/bin/hs_err_pid31573.log
#
# If you would like to submit a bug report, please include
# instructions how to reproduce the bug and visit:
#   https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openjdk-6/
# The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
# See problematic frame for where to report the bug.
#
./../platform/lib/nbexec: line 548: 31573 Aborted                 "/usr/lib/jvm/default-java/bin/java" -Djdk.home="/usr/lib/jvm/default-java" -classpath "/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/boot.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/org-openide-modules.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/org-openide-util.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/org-openide-util-lookup.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/boot_ja.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/boot_pt_BR.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/boot_ru.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/boot_zh_CN.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-modules_ja.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-modules_pt_BR.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-modules_ru.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-modules_zh_CN.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util_ja.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util-lookup_ja.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util-lookup_pt_BR.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util-lookup_ru.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util-lookup_zh_CN.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util_pt_BR.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util_ru.jar:/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform/lib/locale/org-openide-util_zh_CN.jar:/usr/lib/jvm/default-java/lib/dt.jar:/usr/lib/jvm/default-java/lib/tools.jar" -Dnetbeans.system_http_proxy="DIRECT" -Dnetbeans.system_http_non_proxy_hosts="" -Dnetbeans.dirs="/home/kovar/netbeans-7.0.1/nb:./../ergonomics:/home/kovar/netbeans-7.0.1/ide:/home/kovar/netbeans-7.0.1/java:./../xml:/home/kovar/netbeans-7.0.1/apisupport:./../webcommon:/home/kovar/netbeans-7.0.1/websvccommon:/home/kovar/netbeans-7.0.1/enterprise:/home/kovar/netbeans-7.0.1/mobility:/home/kovar/netbeans-7.0.1/profiler:/home/kovar/netbeans-7.0.1/ruby:./../python:/home/kovar/netbeans-7.0.1/php:./../visualweb:./../soa:./../identity:./../uml:/home/kovar/netbeans-7.0.1/harness:/home/kovar/netbeans-7.0.1/cnd:/home/kovar/netbeans-7.0.1/dlight:./../groovy:./../extra:./../javafx:./../javacard:" -Dnetbeans.home="/home/kovar/netbeans-7.0.1/platform" '-Dnetbeans.importclass=org.netbeans.upgrade.AutoUpgrade' '-Dnetbeans.accept_license_class=org.netbeans.license.AcceptLicense' '-XX:MaxPermSize=384m' '-Xmx401m' '-client' '-Xss2m' '-Xms32m' '-XX:PermSize=32m' '-Dapple.laf.useScreenMenuBar=true' '-Dapple.awt.graphics.UseQuartz=true' '-Dsun.java2d.noddraw=true' -XX:+HeapDumpOnOutOfMemoryError -XX:HeapDumpPath="/home/kovar/.netbeans/7.0/var/log/heapdump.hprof" org.netbeans.Main --userdir "/home/kovar/.netbeans/7.0" "--branding" "nb" 0<&0

Nemáte podobné problémy? V nejlepším případě řešení těchto problémů?
Našel jsem už na internetu několik linků na podobné BUGY, ale nikoli řešení.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openjdk-6/+bug/972808
http://spam.bubble.ro/122158-bug-972285-re-segmentation-fault-when-start-on-linux-3-0-0-18-generic/
http://groups.google.com/a/chromium.org/group/chromium-bugs/msg/6398779edb66c525

Díky za pomoc,
kovar.
« Poslední změna: 06 Dubna 2012, 11:35:59 od kovar »

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:BUG u 3.0.0-18-generic
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2012, 11:38:34 »
ad.opejdk) nenazyvej javou, to co java neni .. pokud Ti nejdou aplikace spojene s javou tak mas *broken javu (ty ji ve skutecnosti nemas) .. takze bud zkus jinou verzi openjdk a nebo nainstaluj opravdovou javu

ad.chrome) o5 klasicky zkus jinou verzi nebo si vybuildi chromium sam. Neexistuje lepsi rada
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

kovar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2012, 11:47:39 »
Dobrý den,
měl jsem předem poznamenat, že jsem uživatel-blbec-noob, ale doufal jsem, že s tím tady tak trochu počítáte:)

Mám nejnovější verzi OpenJDK, mám tedy downgradovat? Koukal jsem na tu možnost přes synaptic, ale samozřejmě mi to hlásilo, že to může ovlivnit ostatní package, čehož se bojím, protože nevím co bych dělal kdyby se stalo něco dalšího.

Stejně tak s chromem. Zkoušel jsem ho odinstalovat a nainstalovat znova. (což není zkuošení jiné verze) Samozřejmě nevím, jak si vybuildit svojí verzi. Navíc nevím proč, užívám ubuntu 4 roky a vždycky jsem nemusel dělat nic takového, aby mi vše šlapalo jak mělo.

Měl jsem ale dojem, že vždy nejnovější verze programů řeší nejvíc BUGů a problémů a je kompatibilní s ostatními programy... Tak to není?

Můžete mě prosím odkázat někam kde mi poradí co mám dělat, když jsem ten noob?

Nemyslím to jízlivě, jsem opravdu bezradný:)

Díky, kovar.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2012, 11:49:25 »
ad.opejdk) nenazyvej javou, to co java neni .. pokud Ti nejdou aplikace spojene s javou tak mas *broken javu (ty ji ve skutecnosti nemas) .. takze bud zkus jinou verzi openjdk a nebo nainstaluj opravdovou javu

ad.chrome) o5 klasicky zkus jinou verzi nebo si vybuildi chromium sam. Neexistuje lepsi rada
Citace
Is Oracle JDK based on OpenJDK?

Yes. Oracle JDK is based on the OpenJDK source code. In addition, it contains closed-source components. The final result is licensed under a Binary Code License.
@kovar
Pod starším jadrom ti všetko išlo?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #4 kdy: 06 Dubna 2012, 11:56:08 »
ja to takhle nevidim :D

.. ono to spis nez tim kernelem bude tim libc ;)
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

kovar

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2012, 12:00:17 »
Ano,
přes update-manager jsem upgradoval jádro (a nevím jaké další balíky tam byly), pak jsem resetoval a začalo to dělat tohle.

Jinak jsem žádnou další změnu nedělal.

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 06 Dubna 2012, 17:09:32 »
Zkusil jsi nahodit starší jádro, když podržíš při startu SHIFT objeví se nabídka GRUBu a tam dáš položku "Previous Linux version" kde budeš mít k dispozici starší jádra systému

kovar

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Dubna 2012, 15:48:40 »
ja to takhle nevidim :D

.. ono to spis nez tim kernelem bude tim libc ;)

Právě jsem nahrál jádro 3.0.0-19-generic #32-Ubuntu a vše už šlape.

Ostatním děkuji za rady:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.