Zdravím,
mám ubuntu a dodatečně jsem si nainstaloval ještě kubuntu prostředí se spodní lištou. Potřeboval jsem psát zavináč a jako ve windows jsem to prostě chtěl dělat přes: alt + 064, jenže to alt + 6 je jako napotvoru nějaká klávesová zkratka a furt mě to přepínalo do vedlejší záložky.

Tak jsem se pořád musel přepínat do angl. klávesnice, abych zavináč mohl psát přímo. Už mě to přestalo bavit, tak jsem chtěl zkusit si nainstalovat widgit: charakter selector (že to snadf bude něco jako mapa znaků ve windows). Jenže jsem se asi nějak uklikl a úplně jsem si pokazil dolní lištu. Všechno se mi přesunulo nalevo a navíc se objevila nepříjemnost, že po minimalizaci (dropnutí) prohlížeče (chromium) mi okna prohlížeče úplně zmizí (nezůstanou ani na dolní liště, jako obvykle) a nezbývá mi, než si prohlížeč otevřít úplně znovu. Navíc po restartu celého systému se mi po kliknutí na ikonku prohlížeče (chromium) nic neotevře a na internet se musím dostat přes start tlačítko (omlouvám se za windows terminologii,snad je jasné, co myslím) a web browser. Pak už mi začne fungovat i chromium. Za případnou radu budu vděčný, zkoušel jsem i googlit ale nic jsem nenašel.