Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: UBUNTU nejdu videa (flash)  (Přečteno 5848 krát)

hovädo

• Návštěvník
UBUNTU nejdu videa (flash)
« kdy: 12 Dubna 2012, 21:55:07 »
zdravim, takže nainštaloval som nové ubuntu 11.10, pri inštalácii som zaškrtol stiahnuť aktualizácie počas inštalácie, ale nedal (nezaškrtol som) stiahnutie od tretích strán. po nahodení som stiahol všetky aktualizácie čo mi vyhodilo ubuntu samé. Keď som prišiel na YouTube tak som stiahol flash, reštartoval firefox.. Išli mi videá tak som myslel, že je to funkčné, ale zistil som, že niektoré videá mi vôbec nejdu zobrazuje sa len čierna obrazovka. Prišiel som nato, že na YT mi idú videá iba cez HTML5 a keď to vypnem tak mi nejde žiadne. Napr. na stránke vimeo sa mi nezobrazovali videá vôbec, nahodil som nejaké kodeky a odvtedy namiesto videa na viemu vidím obrázky ale videá nejdu stále. Skúsil som teda nahodiť znovu adobe flash plugin 10, ten si vyžiadal pri inštalácii že musí odstrániť inštalátor flash pluginu. Firefox ukazuje v doplnkoch že adobe flash je aktuálny a ide. No videá nejdu. Kde môže byť chyba?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:UBUNTU nejdu videa (flash)
« Odpověď #1 kdy: 12 Dubna 2012, 22:24:53 »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Dubna 2012, 23:04:24 »
takže, nainštaloval som restricted extras, kde som zaškrtol aj adobe flash player instaler. Aj som reštartoval pc. Po reštarte mi ukázalo niečo že nejaký zväzok či čo sa nespustil tak som zadal heslo a dal ok. Skúsil som pustiť videá a stále nič ani v mozille ani v chromium. Tak som pozrel na centrum softwaru, bolo nainštalované adobe flash player installer, tak som pozrel ešte raz a adobe flash plugin nebol nainštalovaný, tak dal som inštalovať, ten potreboval odstrániť flash plugin instaler, tak som odstránil nainštaloval sa flash plugin 10. Videá stále nejdu...

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 12 Dubna 2012, 23:33:01 »
A máš ten plugin vůbec v seznamu modulů prohlížeče, u Firefoxu je to Nástroje-Správce doplňků-Zásuvné moduly

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Dubna 2012, 23:36:53 »
ukazuje mi shockwawe flash 11.2 r202  (16.3. aktualizované) - takže je tam ... Je povolený aj samozrejme

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 12 Dubna 2012, 23:41:10 »
To souhlasí, ale videa nejdou, to je nějaké divné. Jaký balík máš, měl by to být adobe-flashplugin. Jiné před jeho instalací kompletně odeber (v Synapticu pravý klik-kompletně odebrat).

Když to ani tak nepůjde odeber i adobe-flashplugin a nainstaluj Gnash

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Dubna 2012, 00:00:34 »
takže cez centrum software mi ukazuje " adobe flash plugin 10" pod tým adobe flash plugin version 11.  Verzia: adobe-flashplugin 11.2.202.228-0oneiric1.   
Doplnky mám k tomu GTK+CONTROL Panel for adobe flash player a netscape portable runtime library. Ďalšie 4 už nie...

ten synaptic ale musím najprv nainštalovať ?

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 13 Dubna 2012, 00:03:17 »
V 11.10 už není standardní součástí, takže ho tam budeš muset dodat

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 13 Dubna 2012, 00:09:13 »
ok, mám, a čo presne teda mám odstrániť, lebo dal som si v synapticu vyhladať flash a vyhodilo mi to 67 balíkov. Mám označiť ten adobe flash plugin ? "označiť na odstránenie" alebo "označiť na úplné odstránenie"  alebo nejaké iné doplnky? presne som nerozumel ako mám postupovať.

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 13 Dubna 2012, 00:27:57 »
Balík se jmenuje adobe-flashplugin, ten najdi, měl by být označen jako nainstalovaný, označ ho je kompletnímu odstranění. Potom najdi balík gnash a ten nainstaluj

MiP

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 13 Dubna 2012, 06:50:04 »
Tak s tím samým problémem zápasím taky (příspěvek "Žádné video?"v tomto vlákně), sleduju řadu podobných příspěvků, ale řešení zatím žádné. Držím palce ať to někdo moudrý rozlouskne.

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 13 Dubna 2012, 10:35:04 »
takže, flash som označil na odstránenie, dal som použiť takže sa odstránil, potom som nainštaloval ten gnash, vypol som firefox došiel na vimeo a ukázalo mi :" This video cant be played with your current setup, please switch a browser that provides native H.264 support or install adobe flash player" . Tak som skúsil ešte raz vypnúť a zapnúť mozillu , prišiel som na video čo mi nešlo, teraz už tam bola možnosť prehrania tak som dal, nainštaloval sa ešte gnash pre firefox , reštart firefoxu a už video šlo na YT, na vimeu sa zas objavil len obrázok videa a žiadna možnosť prehratia... už aj uvažujem či nebude istejšie preinštalovať ubuntu a pri inštalácii dať aj softwér od tretích strán (ale pomohlo by to?)
plus v chromium sa chová tak isto, na YT to video prehrá ale dosť to seká, od posledných zmien čo som už neviem koľko krát preinštalovával flash mám pocit, že pc viac a viac ide pomalšie a trošku mu to trvá (hoci nemám najrýchlejšiu zostavu)
« Poslední změna: 13 Dubna 2012, 10:38:28 od hovädo »

Rover623

« Odpověď #12 kdy: 13 Dubna 2012, 12:12:29 »
Gnash je svobodná alternativa pro Flash, chtěl jsem to jen kvůli tomu aby se ověřilo, že ta videa vůbec jdou, není to 100% kompatibilní. Takže teď zkusíme zprovoznit ten Flash.

Nejdřív kompletně odstraň vše co má v názvu gnash, pomoct ti může nástroj computer-janitor, ale musíš ho nainstalovat, ten odstraní osiřelé balíky nebo použij
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get autoremove
Teď nainstaluj balíky flashplugin-nonfree a flashplugin-installer, myslím, že jsou na sobě závislé, označením jednoho by měl Synaptik přidat i ten druhý

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 13 Dubna 2012, 13:54:32 »
Takže computer-janitor som neinštaloval, hodil som henten príkaz do terminálu, potom som ešte cez centrum softwaru odinštaloval gnash. To stačí však?. Cez synaptik som teda nahodil flashplugin a installer ktorý mi odporučilo tiež nainštalovať hej, takže obe mám.

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 13 Dubna 2012, 17:42:34 »
Tak překontroluj přítomnost toho pluginu v FF a zkus nějaké video

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 13 Dubna 2012, 19:30:17 »
stále to isté, ukazuje že je nainštalovaný a povolený vo FF. Ale zasa to robí to čo klasicky, YT čierna obrazovka pri videách, na vimeu len obrázok.. fakt to je nejaké čudné

Rover623

« Odpověď #16 kdy: 13 Dubna 2012, 20:30:03 »
Zkus nainstalovat předchozí verzi, uděláš to v Synapticu v menu Balík-Vynutit verzi

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 13 Dubna 2012, 21:42:03 »
skúsil som označiť adobe flash plugin installer, cez menu vynutiť balík, vypísalo že ak chcem zmeniť staršiu verziu tak sa musí niečo odstrániť (tušim adobe installer) dal som použiť a vyhodilo toto:
http://oi42.tinypic.com/ankeig.jpg

Rover623

« Odpověď #18 kdy: 13 Dubna 2012, 21:58:59 »
Zapomněl jsem, tyhle 2 odstraň a vrať ten adobe-flashplugin na něj potom aplikuj vynutit verzi

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 13 Dubna 2012, 22:30:51 »
odstránil som flashplugin-installer , flashplugin-downloader, keď som dal nainštalovať samostatný flashplugin tak nemám možnosť vynútiť verziu, pri installery pri inštalácii dám vynutiť verziu a stále vyhadzuje hentú tabulku

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 14 Dubna 2012, 13:25:00 »
mal som ten istý problém, tak isto som aktualizoval na tento balík
Citace
adobe-flashplugin 11.2.202.228-0oneiric1
a je tam zrejme bug, tak som sa vrátil ku staršiemu
Citace
adobe-flashplugin 11.1r102.63
. a je to všetko OK. Inštaloval som ho ručne, pretože mi stale ponúkalo najnovšiu verziu a v repo bola iba tá jedna, takže ani vnutiť sa nedalo nič staršieho... Inak sa toho o tom popísalo aj tu

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 14 Dubna 2012, 13:39:54 »
a mohol by si mi poradiť ako nato petertomasy? pretože aj na tom linku poslednom sú tam už tie odkazy niektoré nefunkčné a som docela začiatočník v ubuntu.

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #22 kdy: 14 Dubna 2012, 15:08:57 »
Tu ide v podstate len o knižnicu
Citace
libflashplayer.so
ktoru treba nakopírovať do /usr/lib/adobe-flashplugin . Nič viac . Teda si stiahni starší archív (niekde na nete...google=kamarát)  rozbal a zkopíruj, alebo premiestni , alebo si stiahni tento deb.balíček  napr. na Plochu a nainštaluj ho
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg -i deb.balíček je to verzia 10.2.159.1 , ale bez problémov funguje.

Rover623

« Odpověď #23 kdy: 14 Dubna 2012, 15:16:33 »

hovädo

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 14 Dubna 2012, 16:14:33 »
sorry ale niekedy v príkazoch mám dosť nejasno.. :( knižnicu som chcel nakopírovať do adobe-flashplugin ale taká zložka tam nie je, pretože nemám ani žiaden adobe momentálne nainštalovaný, ani adobe flash installer... Tak som skúsil stiahnuť balíček henten deb a príkazom ako si napísal som dal ale vypísalo mi: "  chyba pri spracovávaní deb.balíček (--install): nie je možné vstúpiť do archívu: Adresár alebo súbor neexistuje Vyskytli sa chyby počas spracovania: deb.balíček"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.