Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automatická aktualizace - konzervativní model  (Přečteno 1112 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Automatická aktualizace - konzervativní model
« kdy: 15 Dubna 2012, 09:32:41 »
Existuje nějaký posutp, kterým bych docílil, aby Xubuntu 11.10 automaticky stahovalo a instalovalo POUZE bezpečnostní záplaty?

Ve správnci aktualizací mám nastaveno, aby se instalovaly pouze důležité bezpečnostní aktualizace. Jenomže se instalují (mimo jiné) i nová jádra, což přínáší řadu problému:
  • VGA= nVidia GF560ti - každé nové jádro znamená znovu nainstalovat nVidia nesvobodný ovladač (se svobodnými mi nefunguje akcelerace a ty, které mi nabídne nástroj Dodatečné ovladače končí restartem a nenajetím X serveru)
  • Zatím jsem nepocítil žádný vyložený benefit nových jader, často se však vyskytují chyby, které dříve nebyly (3.0.0.17 - při startu do recovery módu nejsou připojené disky, schození X serveru vede k tomu, že se na obrazovce objeví startovací splash obrázek, a nic jiného není vidět, ...   3.0.0.16 - problémy s Flash videem (prohozené barvy - modrá a červená (pouze s nesvobodným nVidia ovladačem), 3.0.0.15 - přestalo fungovat Wine, .... )

Se Xubuntu 11.10 jsem začínal s jádrem 3.0.0.12, nyní jsem na 3.0.0.17, což obnášelo 5x reinstalovat nesvobodný ovladač grafiky. Navíc pokud nainstalujete novější nVidia ovladač, pak přestanou fungovat i všechna stará jádra, a musí se u každého zvlášť opakovat reinstalace nesvobodného ovladače  - jinými slovy s přihlédnutím k tomu, že mi přechod na vyšší jádro nepřinesl žádnou postřehnutelnou výhodu, tak je to pro mě pouze ztráta času. 

Předem děkuji za nápady.

jmp

• Host
Re:Automatická aktualizace - konzervativní model
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2012, 10:10:39 »
to budou také bezpečnostní záplaty...
http://www.ubuntu.com/usn

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.