Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Broadcom 4313 - nefunguje  (Přečteno 2310 krát)

HonzaKratky

• Návštěvník
Broadcom 4313 - nefunguje
« kdy: 16 Dubna 2012, 16:26:31 »
Ahoj všem, předem se omlouvám, že zakládám nové téma, ale už jsem vyzkoušel úplně vše a nic nepomohlo. Problém je následující: mám notebook HP ProBook 4525s a na něm nainstalováno Ubuntu 11.10. Všechno funguje až na wifi. Jedná se o Broadcom 4313 b/g/n. Aktualizace hardware ovladačů mi sice říká, že ovladač je nainstalován a že je používán, nicméně nevidim žádné sítě v okolí a nemohu se teda připojit. Klávesa určená pro vyp/zap funguje, vypíná bluetooth ikonku. Pokud to pomůže: před instalací jsem používal Windows 7, wifi fungovala bez problému. Poté jsem na zkoušku nainstaloval Ubuntu skrze Wubi instalátor. Po vyzkoušení jsem nainstaloval Ubuntu a wifi (kupodivu) fungovalo. Zaktualizoval jsem system, zabydlel se v něm, a po dvou hodinách jsem notebook přepnul do hybernace. Po probuzení wifi přestala fungovat. Byl bych Vám moc vděčný za pomoc. v linuxech jsem lajk, poprosil bych tedy, kdyby jste mi rady psali jak pro blba. Děkuji.

janek-m

• Host
Re:Broadcom 4313 - nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2012, 16:36:47 »
A keď reštartneš systém, nabehne wifi? Tento problém som mával aj ja, preto radšej volím "uspávanie" pred hibernáciou.

HonzaKratky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2012, 16:41:32 »
nenaběhne, už nejde vubec, několikrát jsem zkoušel odinstalovat, nainstalovat, prostě vubec nic. Tváří se, jako že funguje, ale nevidim wifi sítě.

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2012, 17:07:54 »
Tu sa riešil podobný problém: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=59668.0, na konci je riešenie, skús doinštalovať uvedené ovládače cez synaptic

HonzaKratky

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2012, 19:08:52 »
Děkuji. Pořád nefunguje. :(

HonzaKratky

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2012, 19:47:19 »
Teď už ani nemohu po kliknutí na ikonku wifi zaškrtnout: Enable Wireless.

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 16 Dubna 2012, 19:47:53 »
Zkus
Kód: [Vybrat]
sudo rfkill unblock all

HonzaKratky

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Dubna 2012, 19:55:37 »
též nic. :/

janek-m

• Host
« Odpověď #8 kdy: 16 Dubna 2012, 20:20:00 »
Ak som pozorne čítal, tak wifi po inštalácii fungovala. Po zaktualizovaní a následnom zapnutí po hibernácii nefungovala. Nie som veľký odborník na túto oblasť, ale niekedy sa systém "rozhasí" nainštalovaním dodatočných ovládačov. Skús nabootovať Live CD Ubuntu, či sa wifi spustí. Ak áno, tak by mala (určite bude) fungovať aj po inštalácii. Ak by to tak bolo, preinštaluj systém a neinštaluj zatiaľ dodatočné ovládače.
Alebo ešte skúsiť do terminálu zadať:
iwconfig, budeš vidieť, či wifi detekuje pripojenie.

HonzaKratky

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 16 Dubna 2012, 20:54:58 »
tak jsem nabootoval do live cd, stale mi neukazuje wifi site ale uz je zaskrtnuta moznost enable wireless. Po chvili si sam nainstaloval driver broadcem,zmena zadna. Zadal jsem tedy iwconfig: lo: no wireless extensions,,eth0: no wireless extensions,, wlan0: essid:off/any mode:managed,,, access point: not-associated  tx-power:off ( vsude je off)

janek-m

• Host
« Odpověď #10 kdy: 16 Dubna 2012, 21:18:19 »
Tak z výpisu je teda jasné, že sieť nie je nastavená. Ak poznáš názov siete tak skús:
iwconfig wlan0 essid xxxxx key s: xxxxxxxxxxxxx
za essid dosať názov siete u mňa je to "dlink", a za key s: heslo

ak nebude wifi fugovať, tak ešte príkaz:
iwconfig wlan0 mode managed
tak skús a daj vedieť.
« Poslední změna: 16 Dubna 2012, 21:37:25 od janek-m »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.