Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blbne mi zavináč  (Přečteno 1613 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Blbne mi zavináč
« kdy: 19 Dubna 2012, 17:05:04 »
Zdravím tady

Když chci napsat "@", tak se na české klávesnici zmačkne pravý Alt+V. Jenže mi se nezobrazí žádný znak. A to ani jako pr.Alt+2.
U hodin na panelu, když kliknu na "CZE" pravým, a dám zobrazit aktuální rozložení klávesnice, tak mi na místě pravého Altu ukáže ISO N... a pod tím ISO P... .

Kliknul jsem znovu na CZE pravým a dál Předvolba klávesnice. Na kartě Rozložení zmáčknu Možnosti. Tam je možnost Klávesa umožnující rozložení 3.úrovně. Rozbalilem to a  zaškrnut pravý Alt. Jenže po restartu už zase pr.Alt nefunguje. Tam kde jsem ho zatrhl však zaškrnutý zůstane. Zaškrtl jsem tedy klávesu Win. Kombinace Win+V mi dála zavináč. Po restartu zase nefunguje a je zaškrtlé i s pr.Altem. Pak jsem dal pravý Ctrl a ted mám Menu. Po restartu to Menu ale zase nebude funkční....
Máte tucha, jak to konečně nastavit, nebo něco doinstalovat, aby byl zavináč vždy připraven a nemuselem klávesnici vždy přepínat na anglickou a pak zase na CZE?
Díky
Používám Linux Mint 11(je to jakýsi klon Ubuntu, tak pišu tady, neb tady je forum nejpokročilejší). Netbuk AAO ZG5.

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re:Blbne mi zavináč
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2012, 09:44:38 »
skus to hodit do xorg.conf:
ako root pridaj do /etc/X11/xorg.conf
Kód: [Vybrat]
Section "InputDevice"
    Identifier  "Keyboard1"
    Driver      "kbd"
    Option      "XkbOptions"    "lv3:lwin_switch"
EndSection
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Re:Blbne mi zavináč
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2012, 16:42:23 »
děkuji

nevím, jestli je to dáno jiným distrem, ale ve /etc/X11/ soubor xorg.conf není. Je tam pouze(viz obr.).
Dal jsem vyhledat na HDD soubor xorg.conf a našel jsem ho v /usr/share/X11/xorg.conf.d . Ale je tam za tím to ".d".
A pak ve složce /usr/share/man/man5 je soubor xorg.conf.5.gz

raději se chci ujistit, že myslíme oba to sam

děkuji

[příloha smazaná administrátorem]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.